2020. január 15., szerda

LÉNYEGÉBEN AZ ORBÁN-CSALÁDRA CÉLOZZÁK AZ UNIÓS FORRÁSOKAT

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2020.01.15.


Valóban létezik egy kormányelőterjesztés a 2020 utáni uniós források felhasználásának kereteiről, s egy ilyen tartalmú prezentációt a kormány december 10-én be is mutatott az Európai Bizottságnak – ezzel cáfolta Jávor Benedek a kormány által a különféle csatornákon tagadott sajtóértesülést.

A főváros brüsszeli képviselője blogjában le is közölte a prezentáció lényegét, ami bizonyítja, hogy Orbánék valóban kihagynák Budapestet az uniós forrásokból végrehajtott fejlesztésekből, sőt, az egyetlen Miskolc kivételével, valamennyi ellenzéki megyei jogú város és a független polgármester által irányított, nem fideszes többségű Békéscsaba is kívül esik a megrajzolt fejlesztési régiókon. Egy játékot is ajánl: rajzoljuk rá (az általa most nyilvánosságra hozott prezentációban megtalálható) fejlesztési régiók térképére az önkormányzati választáson az ellenzék által megnyert megyei jogú városokat!

Mint a Népszava alapján, a Hírklikk is megírta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium prezentációja arról tanúskodik, hogy a magyar főváros kimarad a 2021-2027-es fejlesztési elképzelésekből. A sajtóértesülés után a kormány vad mellébeszélésbe kezdett, Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár álhírnek mondta, hogy a kormány megvonná az uniós forrásokat a fővárostól a 2021-2027-es finanszírozási időszakban: „ilyen kormányzati előterjesztés nincs, ilyen döntés nem született”. Ám – tegyük hozzá – senki nem is beszélt előterjesztésről vagy döntésről, a hír egy prezentációban is testet öltött elképzelésről szólt...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.