2020. január 2., csütörtök

VILÁGÖRÖKSÉGBE RONDÍTOTT A ROGÁN LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEIVEL ÜZLETELŐ VÁLLALKOZÓ

24.HU
Szerzők: VITÉZ F. IBOLYA, VINCZE MIKLÓS
2020.01.02. 


Birtokvédelmet kért a jegyzőtől a Várkert rakpart 17. alatti patinás társasház egyik lakója, mert olyan építkezést tapasztalt a felső szinten, amihez a lakóközösség nem járult hozzá. Az ötszintes épületen nőni látszik egy hatodik emelet, óriásdaruval súlyos acélelemeket emeltek be, a lakók nehezményezik, hogy a korábban közösen használt tetőterasz megközelíthetetlen számukra, a liftből kilépve betontömb állja az útjukat. A birtokvédelmet „tisztázatlan tulajdonviszony ellenére átépítési munkálatok indítása és folytatása” miatt kezdeményezte a lakó.

Nem akárkiről és átlagos helyszínről van szó, hanem egy nehéz súlyú vállalkozókról és a Duna-parton álló, a világörökségi védettséget élvező panorámához tartozó ingatlanról.

Az épületet a századelő elismert csillagász-matematikusa, báró taktaharkányi Harkányi Béla (1869-1932) építtette, terveit a századforduló egyik legtermékenyebb építésze, a hosszú időn át a Magyar Televíziónak otthont adó Szabadság téri Tőzsdepalotát, a Magyar Nemzeti Bank székházát, illetve az Anker-házat is megálmodó Alpár Ignác (1855-1928) szignózta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.