2020. február 6., csütörtök

EGY DOKUMENTUMBÓL KIDERÜL, HOGY NEM CSAK AZ ÁLLAMNAK DOLGOZNAK A NER-CÉGEK: MÁS NER-CÉGEKNEK IS

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2020.02.05.


Nem csak állami megbízásokkal van kitömve, lényegében a Fidesz teljes gazdasági holdudvara foglalkoztatja a kormány kedvenc biztonsági cégét, a Valton Sec-et. Ez egy olyan dokumentumból derül ki, amit egy cégformaváltás miatt adott le a társaság az illetékes hatóságoknak, és amelyben a 2018 végén meglévő vevőiket is felsorolták.

A Valton Varga Lajos és Bessenyei István cége, akik külön-külön szoros kapcsolatban vannak a kormányzat legfontosabb szereplőivel.

A cég nagyobb része (egészen pontosan 89 százaléka) Varga Lajos tulajdonában van, róla az Index egy portréban azt írta, hogy bár saját bevallása szerint egy jókor, jó helyen átadott névjegynek köszönheti az állami megbízásait, valójában ennél szorosabb a kapcsolata a Fidesz vezetésével. A lap úgy fogalmazott, hogy állítólag bármikor bárkit felhívhat az Orbán, Lázár, Rogán hármasból.

Utóbbihoz Bessenyei Istvánnak is van, vagy legalábbis a propaganda-miniszter válásáig biztosan volt kapcsolata: feleségeik rendszeresen mutatkoztak együtt, együtt laknak, és közös cégük is van. Utóbbi vállalat az a bizonyos Nakama & Partners, amely Rogán Antal állítása szerint a házaspár emlékezetes helikopterezését finanszírozta. A társaságnak Rogán Cecília nem is volt alapítója, részben épp Bessenyeit vásárolta ki, hogy beszálljon annak felesége, Sarka Kata mellé.

Persze ezeknek a kapcsolatoknak önmagában semmi jelentősége nem lenne,
ha az állam nem tömné évek óta megrendelésekkel a Valtont.

A biztonsági cég azok között a vállalatok között van, amelyeknek a 2010-es kormányváltás hozta el a kánaánt. A vállalat árbevétele – különösen az utóbbi évek robbanásszerű növekedésének köszönhetően – nyolc év alatt több mint tízszeresére nőtt, és nyereségben is milliárdokat hozott tulajdonosainak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.