2020. február 6., csütörtök

„EGYÉL ÉS SZERETKEZZ JÓKAT” – LEVELEK HÁFIZNAK (19.)

VÁLASZ ONLINE
Szerző: JÁSZBERÉNYI SÁNDOR
2020.02.06.


Rendszeres szerzőnk, az író, haditudósító Jászberényi Sándor Egyiptomból írja leveleit Magyarországra tízéves kisfiának. A 19. levélben azt mondja el Háfiznak, hogy aki romlandót imád, bele fog bolondulni végül.

Egyél és szeretkezz jókat, Háfiz.

Utóbbi persze egy darabig még nem aktuális, de a lényeg, hogy neked adták, hát élvezd a testedet. Sokan élik le úgy az életüket, hogy sem szeretkezni, sem enni nem tanulnak meg rendesen. A mennyiség korában élünk, ennek az útvesztőjében könnyen el lehet tévedni. Én is eltévedtem számtalanszor.

Az ételben és a testi szerelemben az a közös, hogy mindkettő után jobban érzed magad. A kérdés az, hogy mennyivel. Ha félrészegen, hajnalban megzabálsz tíz sóskiflit az utcán, elmúlik az éhséged és jön az elégedettség, de nem lesz semmi jelentősége a dolognak. Emlékezni sem fogsz rá.

Ugyanez igaz lesz azokra is, akikkel hasonló állapotban összekavarodsz. Kielégítenek, de nem jelentenek semmit.

Nagyon kevés dolgot bánok igazán az életemben, de az értelmetlen zabálásaimat és még értelmetlenebb szexuális aktusaimat nagyon. Mindkettőben rengetegszer volt részem, és ott kezdődik a gyalázatom, hogy egyikre sem emlékszem igazán.

Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha valaki időben elmondja, hogy sem amikor eszem, sem amikor szeretkezem, ne magamra figyeljek, hanem arra, ami előttem van. Mennyivel többet jelentett volna minden...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.