2020. február 6., csütörtök

ORBÁNNAL KÖZÖS PROGRAMBÓL LETT BOTRÁNY A TORYKNÁL - A KLUBRÁDIÓ NEMZETKÖZI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ
Szerző:CSERNYÁNSZKY JUDIT
2020.02.06.


Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Fehér Házban Donald Trump amerikai elnök vejével tárgyalt arról, a magyar diplomácia vezetőjeként hogyan blokkolta az Európai Unió Amerika-ellenesnek tartott kezdeményezését – erről ír a Jerusalem Post. A Gurdian pedig arról, hogy szorul otthon a lengyel származású brit képviselő, mert részt vett az Orbán Viktort is felvonultató szélsőjobbos római konferencián. Külföldi lapszemle a Klubrádióban.

Fegyelmi eljárást kell indítani Daniel Kawczynski lengyel származású brit konzervatív parlamenti képviselő ellen, mert részt vett Rómában azon a konferencián, amelyen szélsőjobbos, úgymond hírhedt radikálisok léptek fel – írja a The Guardian, ismertetve az antiszemitizmus ellen küzdő brit konzervatív képviselőcsoport társelnöke, valamint a brit zsidó képviselők csoportjának kezdeményezését.

Ezen a római konferencián ott volt Orbán Viktor is, mi több, beszédet is tartott – emelte ki a lap a magyar kormányfőt a jelenlévők közül. A Guardian hozzáteszi, hogy Kawczynski tory képviselő a Mussolini-féle fasiszták nyomdokain járó olasz vezetőkkel tárgyalt, és mondott szintén beszédet. Shrewsbury körzet képviselője védekezésül úgy reagált, hogy Orbán és társa, Matteo Salvini olyan fontos nézeteket vallanak, és olyan komoly aggályokat vetnek fel, amelyek sok brit állampolgárt is foglalkoztatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.