2020. február 28., péntek

VISSZATÉRT 2015: ORBÁN VIKTOR MIGRÁNSHULLÁMOZIK, SOROS GYÖRGYÖT OKOLJA, ÉS NEMZETI KONZULTÁCIÓT LOBOGTAT

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2020.02.28.


Tisztán emlékszem arra, amikor 2015-ben Magyarország kormánya harcot hirdetett a „megélhetési bevándorlók” ellen.

Akkor még a Vasárnapi Híreknél dolgoztam, és kétkolumnás összeállítást írtam arról, miért végtelenül ostoba, hazug és manipulatív az a nemzeti konzultáció, amiben a terrorizmusról és a bevándorlókról, illetve e kettő összefüggéseiről tartottak szájbarágót a magyar polgároknak. Akkor még csak álmélkodtunk, hogy vajon tényleg képes lesz-e egy egész gyűlöletkampányt felhúzni a kormány Soros György személye köré (naná!), és persze még nem sejthettük, hogy micsoda plakátcunami szakad majd emiatt a nyakunkba. A végtelen mennyiségű brüsszelezés túlzásnak tűnt, az erre kidobott adófizetői milliárdok pedig annyira felháborítónak, hogy az ember nyugodtan gondolhatta azt, hogy ezt bizony túltolja épp a kormány, és előbb-utóbb kénytelenek lesznek elengedni a migránsozós topikot, mert hosszú távon nem tudnak belőle megélni.

Nos, ma, 2020. február 28-án az MTI szemlézte Orbán Viktor Kossuth Rádiónak adott menetrendszerinti interjúját. Csak néhány mondat a szemléből:
- A kormányfő hangsúlyozta: meg kell védeni Magyarország határait és a magyarokat. Akármilyen migránshullám indul is el, a magyar határrendészeti szervezetek képesek a biztonságos határzár működtetésére – mondta, kijelentve: „nem kell aggódnunk Magyarország biztonsága miatt addig, amíg egységesek vagyunk”.
- A délről északi irányba tartó „feláramlást” történelmi trendnek nevezte – jelezve, hogy Magyarország a szárazföldi útvonal egyik fontos szakasza -, a következő tíz-húsz év kérdésének pedig azt tartja, hogy Törökországtól kezdve ezt a „feláramlást” hol sikerül megállítani. Megjegyezte, az „invázió hullámszerű”.
- A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Görögország nem képes, nem tudja, nem akarja megvédeni a határait, így rajta keresztül „áttrappolva” el lehet jutni a Balkánra, ami „nekünk sok gondot okoz”.
- A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem az ellenzék a fő politikai ellenfelük, hanem „Soros György és az ő világa”, ők sokkal nagyobb fenyegetést jelentenek az országra, a kormány munkájára nézve, mint az ellenzék. Hozzáfűzte: Sorosnak korábban három olyan nagyszabású akciója is volt, amellyel ki akarta fosztani az országot.
- „A végén mindig arról van szó, hogy a Soros György-féle pénzügyi birodalom hogyan tud befolyást szerezni kormányzati döntések fölött, amitől aztán pénzügyi előnyt remél” – mondta, sajnálatosnak nevezve, hogy „a magyar ellenzék összenőtt ezzel a Soros-féle rendszerrel”.
- Soros Györgyöt és „csapatát”, az általa finanszírozott médiát, újságírókat, aktivistákat, NGO-kat úgy jellemezte, mint egy „jól szervezett, civil ruhában lévő, de katonai logika alapján mozgatott szervezet, amely jól láthatóan központi kezdeményezésekre hadrendbe áll, témákat vesz fel és kormányokat támad meg”.

Innen nézve kicsit tényleg olyan, mintha újra 2015-ben lennénk, ezek a mondatok elhangozhattak volna (és hát kis változásokkal, más hangsúlyokkal nyilván el is hangzottak) öt évvel ezelőtt is. Ma már semmiképp sem lepődünk meg rajta, de azért jó, ha rögzítjük is: Orbán Viktor és kormánya az elmúlt 5 évben valóban rendkívül sikeresen húzta fel a Soros-Brüsszel-migránsok hármas köré kommunikációs ténykedését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.