2020. március 12., csütörtök

A KORMÁNY MEGMAKACSOLTA MAGÁT, NEM ZÁRJA BE AZ ISKOLÁKAT

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2020.03.12.


Miközben – szembe menve a legtöbb, koronavírussal fenyegetett ország gyakorlatával – a magyar a kormány makacsul kitart a bölcsődék, óvodák, általános- és középiskolák nyitva tartása mellett, az oktatók-nevelők érdekeit képviselő szakszervezet követeli a nevelési-oktatási intézmények bezárását. Habár a közleményük az Operatív Törzs mai ülése előtt már megjelent, a testület – amelynek mint tudjuk, Orbán Viktor a vezetője – nem reagált erre. A közösségi felületeken rengetegen érvelnek a bezárás mellett, mondván, az embereket, nem pedig a gazdaság érdekeit kellene szem előtt tartani. Még úgy is ezt mondják a legtöbben, akiknek a családját nehéz helyzetbe hozná az iskolabezárás. Petíció is indult a bezárásokért.

„Rendkívüli szünetet a köznevelési intézményekben (iskolákban, óvodákban) az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el saját hatáskörében” – zárja be a kormány 41/2020. (III. 11.) rendeletének 12 intézkedési pontjának egyike még a lehetséges kiskaput is, s teszi kikerülhetetlenné a nevelési-oktatási intézmények bezárását. Amit egyébként a szakma is követel.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleménye rámutat: a nyilvánosságra hozott adatok szerint igaz, hogy az átlagos kontaktok alapján, a fertőzés valószínűsége nyolc százalékos, de a családon belül és zárt csoportokon belül ennek akár hatszorosa lehet a fertőzés veszélye. Bár a fiatal korosztály megbetegedési rátája szerencsére alacsony, észrevétlen vírushordozóként azonban nagy veszélyt jelenthetnek a vírus terjedése szempontjából. Éppen ezért be kell zárni ezeket az intézményeket!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.