2020. március 16., hétfő

FELSZÁMOLNI MINDENT LONDON MIATT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.03.16.


A Brexit árnyékában a brit fővárosba költözni nem feltétlenül tűnik a legjobb ötletek egyikének, de a jelek szerint Józseféknek némi nehézségek után bejött a döntés. Igaz, ehhez nem kevés munka kellett.

A Brexit-cirkusz közepén, nem sokkal a referendum után kellett Londonba költöznünk, amitől a hajam minden szála égnek állt.

Már egy ideje gondolkoztunk a költözésen, de addig-addig halogattuk, hogy közben elkezdtek beszélni az angolok az önállósulásról, majd jött a szavazás, ami sokként ért minket.

Először úgy gondoltuk, így mégsem költözhetünk, de muszáj volt, mert már nem bírtuk tovább a fojtogató légkört, ami megkeserítette magyarországi mindennapjainkat, dacára a biztos, multis pozíciómnak és átlagon feletti életszínvonalnak, amit ezzel elértünk.

Kiszakadni a szürkeségből

A feleségem sem volt boldog, pedig kettőnk keresetéből jól éltünk, mégis élhetetlennek éreztük a Hazánkat. A pénz nem minden! Tulajdonképpen csak a rendszeres külföldi utak enyhítettek a mindennapok szürkeségén. Londonban többször is jártunk, mindketten beleszerettünk a város kulturális sokszínűségébe.

Felszabadító volt kiszakadni ebből a szürkeségből, kicsit magunk mögött hagyni a goromba, kedvetlen embereket, a fojtogató politikai légkört, ami nem hagy az lenni, aki valójában vagy.

London ezzel szemben hozta mindazt, amire számítottunk. Pedig a Brexit miatt komolyan aggódtunk, érdemes-e pont most felszámolnunk mindent. Jelentem: érdemes volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.