2020. március 18., szerda

GAZDASÁGI DÖNTÉSEKET HOZOTT A KORONAVÍRUS KAPCSÁN A KORMÁNY

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: Magyar Hang
2020.03.18.


Gazdasági kérdésekkel foglalkoztak a kormány mai ülésén, mert eljött az ideje, hogy az egészségügyi kérdések mellett ilyen döntések is szülessenek – hangzik el a miniszterelnök rendkívüli bejelentéséről szóló, már hanggal is elérhető videón. – A világjárvány nem csak az emberek egészségét veszélyezteti, habár az a legfontosabb, de a munkát is veszélybe sodorja – mondta Orbán Viktor.

– Minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük – közölte Orbán Viktor. A rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbításra kerülnek. A csütörtöktől felvett új, fogyasztási hitelek THM-jét a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékban maximálják.

Súlyos gondokkal küzdő szektor most a turizmus, a vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport és a kulturális szolgáltatások, illetve a taxisok munkája. Itt a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik, a munkavállalók járulékát jelentősen csökkentik. Nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken, mindez egyelőre június 30-ig.

A KATA szerint adózó taxisok átalányadó fizetési kötelezettségét június 30-ig elengedik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.