2020. március 13., péntek

ÍGY MENTIK ÁT A KULTÚRÁT A KORONAVÍRUS IDEJÉN

MAGYAR NARANCS
Szerző: NARANCS.HU
2020.03.13.


Számos olyan eseményt jelentettek be, melyek élő közvetítése otthonról is nézhető, hallgatható lesz.

A koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetését követően március 12-től nagyon nehéz helyzettel szembesült a kulturális szolgáltatóipar. Mint ismert, a kormány a rendkívüli jogrend keretében megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket. Ráadásul a fővárosi önkormányzat pénteken bejelentette: a fenntartásába tartozó minden mozit, könyvtárat, múzeumot bezárat függetlenül attól, hogy 100 alatti vagy feletti az adott intézmény befogadóképessége.

Ehhez igazodva sorra mondták le a szervezők a kulturális rendezvényeket, valamint ideiglenes bezárásukról adnak hírt az intézmények. Akadnak azért kivételek.

Tényleg rendkívüli idők jönnek

Nagyon kevés olyan színház van Budapesten, amely 100 fő alatti befogadó hellyel rendelkezik –ilyen a Stúdió K Színház. "Mivel a Stúdió K befogadóképessége 50 fő, előadásaink létszáma még a stábbal együtt sem éri el a kritikus 100 főt, így a kormány mai rendelkezéseivel összhangban azokat megtartjuk" – írták csütörtökön a holnapjukon. Ám egy fél nap sem telt el, változtattak az álláspontjukon. Pénteken már ezzel a felhívással találkozhattak az érdeklődök a site-on: "bármennyire is szerettünk volna Önökkel lenni ezekben az időkben is, a környező országokból érkező, egyre nyugtalanítóbb hírek hatására ma úgy döntöttünk, hogy mégis bezárunk"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.