2020. március 21., szombat

VÉDELEM NÉLKÜL A FRONTVONALBAN

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: DANÓ ANNA
2020.03.21.


Még mindig nincsenek védőeszközeik az egészségügyieknek. A sajtó kérdéseiből csak szemezgettek az operatív törzs tájékoztatóján.

Pénteken mutatkozott be az operatív törzs újszerű, újságírók nélküli tájékoztatója, ahol az órákkal korábban, e-mailen bekért kérdések közül szemezgetett az ország tájékoztatására hivatott kormányzati stáb. A fórumot Müller Cecília országos tisztifőorvos, Lakatos Tibor ezredes és Ruszin Romulusz dandártábornok tartotta. Utóbbi jelezte: mostantól a honvédség is beszállt a járvány elleni védekezésbe. Beszélt arról is, azokon a településeken, ahol vannak állandó laktanyák, a katonai rendészek is ott lesznek az utcákon. A lakosságot információval segítik, és bekapcsolódnak a bűnmegelőzésbe, és a határvédelem munkájába is. Péntek késő este 85 fertőzöttje, négy halottja és hét gyógyultja van a hazai koronavírus járványnak. Müller Cecília országos tisztifőorvos - a tájékoztató idején ismert - három elhunyt férfivel kapcsolatban azt mondta: 68 és 74 év közöttiek voltak és többféle társbetegségük is volt. 

A határokon lassan megszűnnek a torlódások, pénteken Csanádpalotánál 35 kilométeres sor torlódott fel, itt a kamionsofőröknek a rendőrök osztogatják az ivóvizet. Lakatos Tibor ezredes azt is elmondta, hogy Ferihegyen 42 ember „ragadt” a tranzitban, ők arra várnak, hogy elhagyhassák az országot, vagy egyedi engedéllyel beléphessenek Magyarországra. Kaptak élelmet, ivóvizet, ágyakat és internet-hozzáférést is. Az ezredes adatai szerint jelenleg 3506-an vannak hatósági házi karanténban, őket 13 ezernél többször ellenőrizték, 69 esetben találtak hibát a karantén szabályok betartásában, ebből 58 esetben feljelentést is tettek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.