2020. április 29., szerda

A VÉLEMÉNYSZABADSÁG SÚLYOS SÉRELME A DUDÁLÓ TÜNTETÉS BÜNTETÉSE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.04.28.


Működik Orbán Viktor nyílt diktatúrája: a rendőrök megbüntetik azokat, akik a vírusjárvány miatt a tüntetés formájaként dudálással fejezték ki véleményüket az Orbán-rezsim alkalmatlansága és visszaélései miatt. Az “Indokolatlan hangjelzés elkövetése” címén indított szabálysértési eljárások a véleményszabadság súlyos korlátozását jelentik. Megfelel annak, mintha gumibotokkal vernének szét a rendőrök egy kormányellenes tüntetést. Ha nem lenne járvány, vagy lehetne tömegmegmozdulásokat tartani a fertőzés veszélye nélkül, akkor mostantól a rendőrök “indokolatlannak” minősíthetnek bármilyen tüntetést vagy rendszerellenes véleménynyilvánítást?

Ahol a karhatalom, a rendőrség dönti el hogy “indokolatlan” vagy nem egy figyelemfelkeltő demonstráció vagy a hatalom válságkezelésével kapcsolatos vélemény, az nyílt diktatúra. A tiltakozások szervezői nyilvánvalóvá tették, hogy a dudálás célja nem hangzavar okozása, nem a közlekedésben használatos “indokolatlan hangjelzés” hanem tiltakozás Orbán fasiszta államának elfogadhatatlan válságkezelése kapcsán. Ezt írták: „Dudáljunk a kórházakból kitett betegekért, a segítség nélkül maradt munkanélküliekért, a védőfelszerelés nélkül dolgozó orvosokért és ápolókért, az ellehetetlenített önkormányzatokért!”

Ez nem közlekedési szabálysértés, hanem a véleményszabadság gyakorlása körébe tartozó megmozdulás. Ha lennének bíróságok, meg kellene támadni a rendőri intézkedések jogszerűségét, és bírósági ítélettel kellene eltöröltetni a szabálysértési büntetéseket. Nem lehet megbüntetni senkit azért, mert kifejezte a véleményét. Mivel jelenleg nem lehet egymással fizikailag érintkezni, a fertőzés a beszéddel is terjed, ezért ebben az esetben a dudálás a szólásszabadság része. Ennek megbüntetése a szólásszabadság durva megsértése. Ezért az megbüntetett autósoknak kollektíven meg kellene tagadniuk minden büntetés kifizetését, amíg a bíróság nem dönt az ügyben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.