2020. április 20., hétfő

HA A JÁRVÁNY UTÁN VISSZA IS MÉSZ MAJD AZ IRODÁBA, MÁR NEM LESZ UGYANOLYAN OTT DOLGOZNI

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2020.04.20.


Bár még bőven benne vagyunk a kijárási korlátozásokban, a Vox már hosszú cikkben temeti az irodai életnek azt a formáját, amit eddig megszokhattunk.

A világjárvány után sok apró, és több jelentősebb változást is tapasztalhat majd az irodai dolgozó a munkahelyén. Ezek a változások alighanem a gazdagabb, nyugati országokban kezdődnek majd. A Vox szerint ilyesmikre lehet számítani:
- Az épületbe belépve az ajtók érintés nélkül, automatikusan nyílnak.
- A liftben nem gombnyomással, hanem bemondással kell kiválasztani a célemeletet.
- Az irodák tele lesznek válaszfalakkal és jól elhelyezett íróasztalokkal, nem úgy, mint a megszokott nyitott irodatérben (ami ellen amúgy már régen is szóltak erős érvek).
Az olyan közös terekben, mint például a tárgyalók vagy a konyhák, kevesebb székre lehet számítani, és kint lesz az utolsó tisztításról szóló dokumentum is.
- Sűrűbben és alaposabban takaríthatnak, antimikrobiális tulajdonságú anyagokból készült bútorokat használhatnak, továbbfejlesztett szellőzőrendszereket vezethetnek be, vagy UV-lámpák világíthatnak éjszaka az alaposabb fertőtlenítés kedvéért.

Persze mindez csak akkor történhet meg, ha egyáltalán visszamehetünk a régi irodába. A koronavírus-világjárvány nyomában jelentkező gazdasági világválsággal már most rengetegen elvesztették a munkájukat, sokan pedig, akik még mindig alkalmazottak maradnak, tartósan otthonról fognak dolgozni. Egyes munkáltatók a hosszú távú bérleti szerződések helyett rövidebbeket vagy rugalmas irodaterületet fognak választani, és az egyterű irodában is megváltozhat a közös munka...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.