2020. április 24., péntek

KINEK JÓK AZ ÚJ SZÉP-KÁRTYÁS SZABÁLYOK? - RITKA AZ ÉVEN BELÜLI TELJES ÚJRATERVEZÉS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.04.24.


Jelentősen változtatott a kormány a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) idei szabályain. Nagyon sokaknak okozhatott csalódást ez a döntés, ráadásul az sem igazán látszik, valójában kiknek lehet hasznos a mostani módosítás.


Már hatályba lépett a kormány 140/2020. rendelete, amely a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szól. Az intézkedések (ezeknek itt nézhet utána) között szerepel a SZÉP-kártya szabályainak átmeneti átszabása.

A módosítás pont az, amit a kancelláriaminiszter a múlt heti Kormányinfón már bejelentett. A pihenőplasztikra 2020. június 30-ig feltöltött összegek után az adóteher mindössze 15 százalék, a szochót egyáltalán nem kell megfizetni. Az idén pedig a korábban megszabott korlátnál sokkal többet lehet a pihenőplasztikra kedvezményesen rátenni (a cafeteria szabályozásának itt nézhet utána). Gulyás Gergely azt állította, hogy így ellensúlyozni lehet az idei vagy akár a jövő évben is kieső külföldi turizmust. Cél – hangsúlyozta a kancelláriaminiszter –, hogy minél többen vegyenek részt a hazai turizmus élénkítésében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.