2020. április 17., péntek

MÉSZÁROS CÉGÉNÉL IS MEGJELENT A HONVÉDSÉG, AZ ÁLLAMI TÁMOGATOTTAK LISTÁJA TITKOS

ÁTLÁTSZÓ / HETI MUTYIMONDÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.04.17.


Hvg.hu: Titok, hogy kik jelentkeztek a milliárdos keretű Magyar Multi Programba

57 magyar vállalkozás nyert állami támogatást ahhoz, hogy multivá váljon, ám a jelentkezők előminősítését végző állami cég, az IFKA Kft. a hvg.hu-val azt közölte, hogy nem közérdekű adat, nem nyilvános adat, viszont üzleti titok, hogy mely cégek jelentkeztek az állam Magyar Multi Program nevű pályázatának első körére, és melyek feleltek meg a belépési kritériumoknak.

Mfor.hu: Mészáros Lőrinchez került Ákos egykori I. kerületi borozója

Kovács Ákos énekes és Tiffán Zsolt fideszes parlamenti képviselő tulajdonában volt az Andante Borpatika Kft. egészen tavaly év végéig. 2019 decemberében egy ügyvéd, Geri Zoltán lett a dunai panorámás éttermet működtető cég új tulajdonosa, egészen idén március elejéig. Ekkor ugyanis az ügyvéd továbbpasszolta a társaságot: A cégkivonatok tanúsága szerint 2020. március 9-én, három hónappal a korábbi tulajdonosváltás után az Andante Borpatika a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group cégbirodalmának lett a tagja.
444: Újabb vállalatoknál jelent meg a honvédség

A héten újabb tizenegy céghez katonák, így összesen már 104 vállalat működését segítik Honvédelmi Irányító Törzsek, közölte pénteken a Honvédelmi Minisztérium. A Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport döntése alapján a listára most felkerült cégek között van Mészáros Lőrinc keményítőgyára, a Kall Ingredients Kft. is.

A Mol-csoport április 16-án lezárta az azerbajdzsáni ACG olajmező és a BTC csővezeték résztulajdonának megvásárlásáról szóló, 1,57 milliárd dolláros tranzakciót a Chevron Global Ventures Ltd.-vel és a Chevron BTC Pipeline Ltd.-vel – tette közzé a Mol csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Index: Megint lesújtó értékelést kapott a magyar jogállamiság

Elkészült a World Justice Project nemzetközi jogi szervezet legújabb jelentése, amelyben 128 országot elemeztek és rendeztek sorba az alapján, hogy az elmúlt évben hogyan alakult ott a jogállamiság helyzete. Magyarország a legutóbbi jelentéshez képest két helyet rontva a 60. helyre került – Nepál és Indonézia közé. Egyben a közép- és nyugat-európai, valamint észak-amerikai országokat tartalmazó kategória 24 országából a legutolsó helyet foglalja el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.