2020. április 19., vasárnap

NEM TARTJÁK MAGUKAT ÚJSÁGÍRÓNAK, MÉGIS MEGCSINÁLTÁK AZ ELSŐ MAGYAR ONLINE TÉVÉT

444.HU
Szerző: ÁCS DÁNIEL
2020.04.19.


- Gulyás Márton politikai aktivista 2015-ben indította el baloldali, közéleti Youtube-csatornáját, amire kezdetben hagyományos, szobából jelentkező vlogok kerültek fel. 

- Majd gyorsan bővült a repertoár. Az elmúlt években a Partizánon láthattunk grandiózus dokumentumfilmet Trianonról, a Fideszről, portrét Polt Péterről, Pintér Sándorról, Tarlós Istvánról, tényfeltáró anyagokat, vitákat, politikai, gazdasági, történelmi, társadalmi, elemző háttérműsorokat, paródiákat.
- A 2019-es önkormányzati választás ellenzéki előválasztási vitáját már nem egy országos televízió, hanem a partizán csatorna mutatta be. A Rablópártok oknyomozó filmjük 2019 egyik legerősebb produkciója volt.
- A Partizán a járvány eleje óta napi közéleti, háttérműsorral jelentkezik. Ezzel mérföldkőhöz érkezett a hazai média, mert elindult az első független magyar online televízió.

Miért hoztad létre a Partizánt?

Szerettem volna saját médiaplatformot, ahol azzal foglalkozom amivel és ahogyan akarok. Nyilvánvaló az is, hogy a hazai médiában máshova nem is nagyon férnék el.

A politikai szerepvállalásod miatt?

Persze. Nekem ez konkrét tapasztalatom. Limitáltak a munkavállalási lehetőségeim, mint sok más ellenzékinek az országban. Sőt mások is sérültek azért, mert velem dolgoztak. Hogy mondjak egy egyszerű példát, van olyan magyarországi mobilszolgáltató, aki szerződést bontott egy olyan újságíróval, aki engem pozitív színben tüntetett fel egy vele készült interjúban. Ők piaci alapon gondolták azt, hogy nekik rosszabb, ha szerződésben maradnak egy olyan személlyel, aki rólam elismeréssel nyilatkozik. És kifejezetten a youtube-os tevékenységem miatt, nem is a közéleti renomém okán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.