2020. június 19., péntek

AZ MNB 11 MÉTERES CSODASZARVAS-SZOBROT, A KORMÁNY 20 MILLIÁRDOS IRODABÚTOROKAT RENDELT

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.06.19.


G7: Matolcsyék aranyrudakkal és 11 méteres csodaszarvassal díszítik a Postapalotát

Úgy tűnik, hogy a Magyar Nemzeti Banknál nem tudják elképzelni a saját tulajdonukban lévő nagyobb ingatlanokat monumentális szobrok nélkül. Azt követően, hogy az MNB-Ingatlan Kft. néhány hete közel 700 millió forintért rendelt két gigantikus szobrot az egykori Magyar Telekom-székház feldíszítésére, most a korábbi Postapalotát díszítenék fel két, szintén hatalmas műalkotással.

Index: Őrizetbe vették a Széchenyi Bank egykori vezetőit

2014. december 5-én a Magyar Nemzeti Bank visszavonta a bank tevékenységi engedélyét, és elrendelte végelszámolását. A kisbank ekkor már egy ideje a csőd felé tartott, és a volt vezetők felelőssége már akkor felmerült. Az MNB büntető feljelentést is tett a Töröcskei István üzletember, illetve az állam tulajdonában álló bank ügyében ismeretlen tettes ellen. A A Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleménye szerint egy hatmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak, és 9 személyt vettek őrizetbe.

Hvg.hu: Magyar bankban akarhatott tisztára mosni kétmillió dollárt a zimbabwei kormány

Pénzmosás miatt nyomoznak a magyar hatóságok, miután egy alig két hónapos cégnek a MagNet Bankban nyitott számlájára 2 millió dollárt utalt a zimbabwei kormány. A pénzmozgás a MagNet Banknak lett gyanús, a NAV pedig az Interpolt is értesítette kiszivárgott dokumentumok szerint. Egy zimbabwei lap szerint a zimbabwei kormányzat a koronavírus-járványt kihasználva túlárazva szerez be teszteket és védőfelszereléseket az elnökhöz, Emmerson Mnangagwához köthető cégektől. A zimbabwei kormányzat két olyan céggel is szerződést kötött, amik nincsenek regisztrálva a helyi közbeszerzési hatóságnál, így a helyi törvények szerint eleve szabálytalanul nyertek el állami megrendeléseket. Az egyik ilyen egy svájci bejegyzésű vállalat, ennek nyitottak két számlát a MagNetnél.

Népszava: Garnitúraváltás: 20 milliárd forintért rendelt bútorokat a kormány

Óriási bútorbeszerzésre írt ki pályázati felhívást a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF): a szervezet összesen 20 milliárd forint értékben szerezne be irodabútorokat, a következő három évben – derül ki abból a dokumentumból, ami az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívásból. A kartámla nélküli széktől a bőrbevonatos, faberakásos főnöki fotelig mindenféle típusból vásárolna a kormányzati beszerző központ, és megrendelné a hozzájuk kapcsolódó javítási és karbantartási szolgáltatásokat is.

Mfor.hu: Mészárosék elárulták: 854 milliót nem fizetnek be a büdzsébe a TAO miatt

Néhány évvel ezelőtt az Átlátszó és a Transparency International is hosszas pereskedésbe bonyolódott annak érdekében, hogy kiderüljön, mely cégek adják a társasági adójukat az államkassza helyett bizonyos sportszervezeteknek. Ehhez képest most néhány Mészáros Lőrinc és családjához szorosan kötődő cég – szándékosan vagy véletlenül – saját maga árulta el az éves beszámolójában, idén pontosan mennyi pénzt adtak látvány-csapatsportok támogatására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.