2020. június 1., hétfő

BELÉPÉS CSAK MASZKBAN: FURA IDŐSZAK KEZDŐDIK KEDDEN AZ ISKOLÁKBAN

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: BALLAI VINCE
2020.06.01.


Keddtől kinyitnak az iskolák: ügyeletet, illetve szükség esetén felzárkóztató órákat kell tartani. Tanárokkal és szülőkkel beszélve úgy tűnik, nagy tömeg nem lesz a tantermekben. A nyári táborokról még nem döntöttek, de sok család ezeket is inkább kihagyná.

“A gyerekek már jönnének vissza, voltak, akik maguk kértek korrepetálást, de nem biztos, hogy tanulni szeretnének, inkább csak vágynak vissza a közösségbe” - mondta a hvg.hu-nak egy gellérthegyi általános iskola igazgatóhelyettese. Ők a járvány alatt is tartottak ügyeletet, de sokan nem vették igénybe, az interjú napján például mindössze öt gyerekre kellett felügyelniük.

Esetükben megoldották, hogy az iskolában vegyenek részt az online oktatásban (egy évre előfizettek a Google Classroom Meet-re, ami akár ezer felhasználót is elbír), és az étkezésük is biztosított: “Foglalkoztatjuk is őket, nem csak gyerekmegőrzésről van szó.”

Az iskola keddtől elsősorban az online oktatást folytatja, és természetesen továbbra is ügyeletet biztosít. “Mi is érezzük, hogy egyre több szülő él ennek a lehetőségével, de így sem lesz sok gyerek bent.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.