2020. június 28., vasárnap

EGYSZER VOLT, HOL NEM VOLT, VOLT EGYSZER EGY ÁLLAM BÁCSI

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: V. Z.
2020.06.28.


Uralkodott ő az ország és annak lakói felett. Egyszer egy szép napon, amikor jóllakottan büffentett egyet, hiszen épp bekebelezett 1-2 közműszolgáltatót, 3-4 stadiontendert, meg a járulékos desszertet is, eszébe jutott, hogy miért nincsen neki egy versenyképes kincstári bankja.

Létezett ugyan valami bankocskája FHB néven, de elveszett az a többi bank között.

Több se kellett, elkezdte kidolgozni a maga stratégiáját annak érdekében, hogy az ország legnagyobb bankját kialakítsa. Egy olyan hatalmas bankóriást, amely 5 éven belül lenyomhatja azt az OTP-t. Azt az OTP-t, amelyet még a 90-es években pont tőle privatizált el egy meg nem nevezett MLSZ-elnök, aki ugyan beállt a sorba, de veszélyt jelenthet, hiszen nem a mi kutyánk kölyke, egy outsider oligarcha, deffend KFT-vel a háta mögött. Röviden: jobb lesz vele vigyázni.

No tehát, állam bácsi kiadta feladatul hűséges pénztárnokának, hogy ez így tovább nem mehet, meg kell csinálni a szuperbankot.

Első körben 2013-ban megalkotta az integrációs törvényt, amely szabad utat biztosított 15 vidéki kis takarékszövetkezet összevonására, így azok 2015-ben egybeolvadva és kiegészülve a FHB Jelzálogbank Nyrt.-vel és FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-vel már ütőképesebbnek bizonyultak. A fúzió 2019 októberére fejeződött be.

Aztán szintén 2019 októberében, mint egy kisgömböc hamm felfalta a Magyar Posta Befektetési Zrt.-t, így annak valamennyi ügyfél- és értékpapírszámlája és az ezeken található pénz- és pénzügyi eszközök kezelése átkerült az egyre nagyobbra dagadó pénzgólemhez.

2020 júniusra az MKB is becsatlakozott a pénzpiaci mamuthoz, de állam bácsi még most sem dőlhet hátra, hiszen az ő okos buksijában minimum még egy bank beolvasztása szerepel. A Budapest Bank nem heverhet parlagon, ott a helye a többiek közt, miközben a külföldi bankokat kiszorítják a magyar piacról, és kétpólusúvá válik a magyar bankszféra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.