2020. július 18., szombat

A FÉLCÉDULÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Pável Melinda
2020.07.18.



...Nem tudom, foglalkoztat-e az unió külön jogászseregletet az orbáni trükkök kezelésére, ha nem, hát az óriási hiba, rég meg kellett volna tenni. Az is lehetséges persze, hogy ez belefér a klub játékszabályaiba, jön kelet felől a nem igazán kedvelt rokon, előszedi a nyereg alatt puhított csodafegyverét és hőzöng, eltűrik tőle, keménykednek kicsit, aztán sorra lenyelik a békákat. Bármelyik családban akad ilyen, más famíliák is vannak, akik tehetetlenek ezzel szemben, mégse akarják kipenderíteni, hiszen mégiscsak a családhoz tartozik, hát teljesítik a kívánságait, de azért reménykednek, hogy ritkán látogatja meg őket. Ez a típus azt se szereti, ha figyelmeztetik, ne viselkedjen botrányosan, ha mégis megtennék, hát megsértődik, tiszteletet követel, és amennyiben nem kapja meg, beleköp a kútba és odapiszkít az ebédlőasztal közepére.

Megint a népével takaródzik, mondván, igazából a választói kényszerítik, persze igazából nagyon is kellene neki az a hitel, hiszen amennyit lehet, majd abból is ellop, de most, ebben a pillanatban az hangzik jól, hogy mi nem is vagyunk rászorulva. Ha teljesülnek az elvárásai, majd a bábszínház megszavaz egy másik össznépi állásfoglalást, ami rákerül egy másik félcédulára. Mi pedig, a választópolgárok már nem is tudjuk követni a saját véleményünk változásait, de nem baj, azért tartjuk azokat a bátor embereket ott a parlamentben, hogy cselekedjenek helyettünk. Valóban ilyenek lennénk? Inkább nem gondolkodunk, mert az fárasztó? Rendben levőnek találjuk, hogy egy bunkó szaladgáljon a világban és a nevünkben tegyen mindenféle ocsmányságot? A magafajtákkal együtt képviselnek bennünket, róluk ítélik meg a magyarokat, mert azt hiszik, nyilván mi is ilyenek vagyunk. Tényleg ezt akarjuk?

Nem csodálkozhatunk, hogy lassan már a homlokunkra ég a bélyeg, lemoshatatlan, eltakarni sem lehet, és ezért csak magunkat hibáztathatjuk. Mert ez nekünk megfelel, mert látszólag a többség lelkesen asszisztál ehhez, nagyon boldogok, mert ennél szebb világot el se tudnak képzelni. Akiknek nem tetszik, azok csöndesen szomorkodnak. Miért nem ordítunk? Miért nem üvöltünk a fájdalomtól?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.