2020. július 10., péntek

A LAKÁSHOTEL-PIAC SZABÁLYOZÁSA LEHET A LAKHATÁSI VÁLSÁG MÉRSÉKLÉSÉNEK KULCSA

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2020.07.10.



Az elmúlt tíz évben példa nélküli lakhatási válság alakult ki Magyarországon, többek között a lakáshotel biznisz miatt, ezért a köztársaságpárti városvezetők elkezdték ez ügyben a konzultációt, mondta a II. kerület MSZP-s polgármestere, Őrsi Gergely a DK szóvivője, Barkóczi Balázs társaságában péntek reggel az ATV Start című műsorában.

Az idegenforgalmon belül egymásnak feszülő szállodaipar és AirBNB iparral kapcsolatban Őrsi Gergely emlékeztetett, a fő probléma a lakhatási válság, amit meg kell oldani. Elmondta, az ingatlan- és albérlet árak többek között azért szöktek az egekbe az elmúlt években, mert az ingatlan-befektetők megvásárolták a lakásokat, és a magasabb profit érdekében ezeket nem hosszú távon, biztos lábakon állva adták ki családoknak, fiataloknak, és pályakezdőknek. Sokkal inkább a külföldről hazánkba látogató turistáknak adták ki, akár 2,5-szeres profittal. Értelemszerűen, a kínálat csökkent, az árak pedig emelkedtek, főleg a belső kerületi részekben.

A szocialista Őrsi megerősítette, nagyjából a budapesti ingatlanállomány 1%-a érintett AirBNB kérdésben, bár jellemzően a pesti oldalon. Megjegyezte, az AirBNB piac szabályozása jótékony hatással lenne a lakhatási válságra is, de a társasházak lakói is üdvözölnék...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.