2020. július 4., szombat

EGY EGÉSZEN SZOKATLAN JÚLIUS 4.

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.07.04.


Július 4-e a legnagyobb ünnepek egyike az Egyesült Államokban, amit idén a koronavírus-járvány miatt nem a hagyományos módon ünnepelnek majd az amerikaiak és az ott élő határátkelők. Mindenféle tippek, tanácsok születtek az amerikai oldalakon, ezek közül válogattam ki néhányat.

A parádék és a tömegek előtt rendezett tűzijátékok idén elmaradnak, illetve másképp rendezik meg őket, miként hagyományos nagy családi, baráti összejövetelek sem lesznek, vagy ha igen, akkor jóval visszafogottabb méretekben és keretek között.

A klasszikus július 4.

Mielőtt azonban megnéznénk, milyen lesz az idei július 4., érdemes talán visszatekinteni egy tipikus ünnepre, például arra, amiről pár éve Bumber számolt be Minneapolisból.

„Mivel július negyedikét sok amerikai a családdal, barátokkal tölti, ezért a grillezés elengedhetetlen része a napnak. (Egyébként is elengedhetetlen része az amerikai életnek, parkokban, tóparton is nagyban zajlik a sütögetés, legalábbis Minneapolisban és környékén, ahol a környezet ráadásul ezt lehetővé is teszi.)

Tehát az ember megveszi a húsokat, steaket, halat, s mi jó falat, folyik az elmaradhatatlan sör, és megy a beszélgetés. Mit mondjak, meglehetősen kellemes tevékenység…

Minneapolisban az idei július 4. (meg gondolom a többi is, de azokról nem tudok nyilatkozni) a nagy dzsemborik napja is volt, a Mississippi partján rengetegen voltak, ment az evészet, ivászat, és a koncertek sem maradhattak el.

Voltak egész színvonalasak is, például ez a James Brown-dal egész jól hangzott (nem is beszélve a táncra perdülő emberekről)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.