2020. július 18., szombat

KOMÁROMI: 260 EMBER HALÁLÁT NEM LEHET SZŐNYEG ALÁ SÖPÖRNI!

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.07.18.


Megdöbbentő hírt hozott nyilvánosságra Karácsony Gergely. A főpolgármestert az országos tiszti főorvos, Müller Cecília arról tájékoztatta, hogy több mint ezer ember kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust Magyarországon. Vagyis ezer ember, aki gyógyulni ment a kórházba, éppen ott fertőződött meg. A halálos áldozatok fele, tehát 260 ember, ugyancsak az egészségügyi intézményekben elkapott vírusfertőzés miatt vesztette el az életét. Karácsony szerint, világossá vált, hogy a járvány megfékezése nem az egészségügyi rendszer működése miatt, hanem annak ellenére következett be. A főpolgármester bejelentése után, Komáromi Zoltán azonnal lemondásra szólította fel Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert, mert őt teszi felelőssé a koronavírus-fertőzés kórházi terjedéséért.

A Fidesz csak annyit reagált a Kásler minisztert lemondató tájékoztatójára, hogy a baloldal nem szavazta meg a védekezéshez szükséges jogszabályokat. Mit szól hozzá?

– Nevetségesnek tartom, szégyellhetnék magukat! A kórházi fertőzések száma már a világjárvány előtt évekkel is, esztendők óta, meredeken emelkedik a magyar kórházakban. Évente már több százan nem abban a betegségben halnak meg, ami miatt bekerültek az egészségügyi intézményekbe, hanem kórházi fertőzésekben. Mint magától Müller Cecíliától megtudhattuk: Kásler úr továbbra sem foglalkozik a kórházi fertőzésekkel, ezért lett vírusos ezer gyógykezelésre váró beteg, s közülük sajnos 260 meg is halt. Ennek a szörnyűségnek semmi köze a baloldalhoz, ez kizárólag a miniszter felelőssége. Ahelyett, hogy alkoholos fertőtlenítő alkalmazására kötelezné a kórházakat, hazaküldi a betegeket a kórtermekből. Ez kérem, botrány! Kásler a továbbiakban nem irányíthatja az egészségügyet, elvesztette minden maradék hitelét!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.