2020. július 11., szombat

VILÁGSZERTE EZ KÖTI ÖSSZE A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY ÚJ GÓCPONTJAIT

24.HU
Szerző: VASKOR MÁTÉ
2020.07.11.


...Miközben rengetegen felháborodnak azokon a közösségi médiában terjedő felvételeken, hogy a tengerpartokon a járványveszély ellenére világszerte tömegek zsúfolódnak össze, a második hullámot jó eséllyel nem a nyaralások, hanem a szegénység és az életben maradási ösztön indíthatja majd be bárhol a világon.

Az elmúlt egy hónapban több nagyvárosban is megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma, és szinte kivétel nélkül minden esetben a hátrányos helyzetűekre vezethető vissza a betegség terjedése. Az elszegényedés ugyanis kitűnő táptalajt biztosít a vírus számára, több, egymásra épülő ok miatt is.

Először is, a rászorulók inkább elkapják a fertőzést, minthogy éhen haljanak. Tartalékok híján a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy dolgozniuk kell, ha ételt akarnak rakni az asztalra. Másodszor, ezeknek az embereknek a munkahelyén túlnyomó többségben lehetetlen távolságot tartani, és tájékozottság híján nincsenek is tisztában a biztonsági előírásokkal. Harmadszor pedig, a rászorulóknak lakhatási problémáik vannak, sokszor kisebb tömegek élnek egy-egy zárt térben, ahol így napok alatt mindenki megfertőződhet a vírussal.

Ehhez hozzájön még az is, hogy a bevándorlók más országból érkezve akár be is hurcolhatják a vírust, és nincsenek is igazából tisztában a vírus veszélyeivel, hiszen sokszor nem is beszélik azt a nyelvet, amit a helyiek. Előfordul továbbá az is, hogy nem mennek orvoshoz a munkások, pusztán azért, mert félnek, hogy karanténba helyezik őket és elveszítik az állásukat.

Nincs az a kormány vagy városvezetés, amely akár a rászorulók védelmének érdekében kijárási korlátozásokat vezetne be, hiszen olyan alulfizetett, ugyanakkor gazdasági szempontból létfontosságú munkákat végeznek, amelyeket mások nem vállalnának el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.