2020. augusztus 5., szerda

KARÁCSONY KIAKADT: TÉNYLEG CSAK MÉSZÁROS LŐRINC ÚJÍTHATJA FEL A LÁNCHIDAT?

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.08.05.



Karácsony Gergely szerint, a közbeszerzési hatóság döntésének eleget tett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és változtatott a Lánchíd-felújításra kiírt közbeszerzésen. Vagyis a főpolgármester tudomásul vette, hogy a hatóság, amelynek a verseny élénkítése a feladata, kényszerűen szűkíti a versenyt. Vagyis nem tíz, hanem csupán nyolc éves építési referencia elegendő a Lánchíd felújításához. Ez azt jelenti, hogy kevesebb vállalkozás vehet majd részt a közbeszerzési versenyben. A politikus ma úgy látja, hogy az állam olyan helyzetet teremt, hogy mindössze Mészáros Lőrinc néhány cége pályázhat eséllyel. Közben Fürjes Balázs mutyizással vádolta meg a főpolgármestert.

A közbeszerzési hatóság tartalmi hibák miatt, visszadobta a BKK a Lánchíd felújítására szóló közbeszerzési felhívását. A városvezetés szerint, a hatóság sokallta a kért tíz éves referencia időszakot, ezért azt nyolcra csökkentette. Karácsony Gergely főpolgármester azt közölte, hogy miután az idő sürget, a hatóság kérését elfogadják, de jelezte, hogy az elmúlt nyolc évben egyetlen hidat sem újítottak fel Budapesten, ezért várhatóan szűkül majd a vállalkozók közötti verseny.

A főpolgármester szerint, a kiírás módosítása csak néhány nap csúszást jelent, de miután kötelező a hatóság kérést végrehajtani, ezért sietve módosították a kiírást...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.