2020. augusztus 18., kedd

KÖZZÉTETTÉK, MILYEN INTÉZKEDÉSI TERVET KAPTAK JÁRVÁNYÜGYBEN A MAGYAR ISKOLÁK

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2020.08.18.


A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hetek óta kéri erre a kormányt.

Hétfő este fél 10-kor az iskolák intézményvezetői megkapták azt a járványügyi intézkedési tervet, amely a 2020/21-es tanévben lesz érvényben. A dokumentumot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hozta nyilvánosságra a Facebookon.

A protokoll első részében úgy fogalmaznak, hogy
"a járványügyi adatok nyomon követése alapján látható, hogy Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember elsején a hagyományos nevelés-oktatás megkezdése indokolt”.

A környező országok besorolása azonban láthatóan változik – írják – a járvány terjedése nehezen kiszámítható, ezért a köznevelési ágazatnak fel kell készülnie a védekezésre és a megelőzésre, továbbá ki kell dolgoznia olyan eljárásrendet, amely megfelelő támpontot nyújt ahhoz, hogy szükség esetén célzott beavatkozásokkal beazonosíthatók és fokozottabban támogathatók legyenek a veszélyeztetett intézmények.”

A protokollban – egyebek mellett – az alábbi pontokról írnak:

- Minden köznevelési intézményben alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást kell elvégezni, a fertőtlenítőszereket a fenntartónak kell biztosítani, a tanévkezdéshez szükséges mennyiséget az operatív törzs rendelkezésre bocsátja.
- A személyes megjelenést igénylő tanévnyitó konferenciák helyett a köznevelési intézmények vezetői online tájékoztatás keretében kapják meg a tanévkezdéshez szükséges információkat.
- A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vegyen részt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.