2020. augusztus 17., hétfő

SZERELEM EZ, NEM VITÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.08.16.


...A munka és a tanulás a kulcsa mindennek! Hogy ezek közül melyikhez van bármi köze is Mészárosnak, azt nem tudom, mivel nem pont arról híres, hogy oxfordi diákoknak tartana diplomaosztó beszédeket, a fiatalságot ellátva nagyszerűbbnél nagyszerűbb tippekkel. Mészáros nem egy zseni, azt hiszem, ezt mindenki belátja, hiszen ha az lenne, nem gyűlne meg a baja alapvető összetett mondatokkal sem. Ettől függetlenül a tanulatlanság még nem feltétlenül kizáró ok, ha azt nézzük, hogy a jó üzletemberek sem feltétlenül az iskolázottságukról híresek. Legalábbis nem a szó legszorosabb értelmében, hiszen Simicska Lajos sem egy buta ember, de ahhoz, amit csinált, kétségtelenül értett. Hogy mennyire volt legális amit tett, az már egy más kérdés, de nem hiszem, hogy egy szinten van a Fidesz volt és jelenlegi oligarchája. Pontosabban strómanjával.

Mészáros csak a név Orbán személyes vagyonához, nem több ő, mint egy bábu, aki majd elviszi a balhét, ha esetleg arra lesz szükség. Nyilván ezért Mészárosnak bőven csurran-cseppen egy kis pénz, de senki se gondolja azt, hogy ő a vagyon valódi birtokosa. Ő mégis úgy tesz, mintha az lenne, talán már maga is elhitte ezt a mérhetetlen hazugságot, hiszen elégszer elismételte a kormányzati felületeken. Csak hát mi lesz ezzel a nagyszerű üzletemberrel, ha leáldoz az Orbán-kormánynak? Mi lesz ezzel a zsenivel, ha a piacról kell majd megélni és nem Orbán kegyéből? Mi lesz, ha valódi döntéseket kell valaha is meghoznia, amely ténylegesen is befolyásolja majd üzletei létét? Mészáros nem vállalt soha és nem is fog vállalni a jövőben sem kockázatot, hiszen nem ő az, aki meghozza a valódi döntéseket. A cégeit egy teljes csapat irányítja, mint ahogy ezeket a döntéseket is szakemberek hozzák meg. Neki ehhez semmilyen valódi köze nincs. Ezt ő maga is ímmel-ámmal, de beismeri, noha nyilván másra gondolt az alábbi idézetnél, mint arra, ami az emberek többségének eszébe jut azt olvasva.

"Szerencsésnek is kell lenni, illetve hát az nem rossz, ha az embernek van olyan társa, majd az életében vagy összejön egy olyan társ, akivel ezeket az akadályokat közösen tudják venni."

Itt ő nyilván a feleségére célzott, csak hát mindenki tudja, hogy ez a társ nem más, mint Orbán Viktor. Neki köszönhet mindent, hiszen a közpénzek odaítélése nem feleségétől, hanem Orbántól függ. Ez már egy családdá alakult, ami igencsak hasonlít a Maffia-családokhoz, amelyek Olaszországban és később a nyugaton is hódítottak. Ez sem más, csak épp máshogy hívjuk. Mészáros Lőrinc tehát nyilvánosan is köszönetet mondott Orbán Viktornak azért, amiért eljuttatta őt oda, ahol most jár. Az emberek többsége azonban nem győzi kivárni ennek a végét, hiszen mint ahogy Simicska esetében, úgy itt sem várható happy end. A kérdés már csak az, hogy Mészáros külföldre távozik még időben, vagy az ország valamelyik rácsokkal díszített épületegyüttesébe. Mindez csak attól függ, hogy meddig kell még várnunk a rendszerváltásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.