2020. szeptember 24., csütörtök

A KOCKÁT ELVETETTE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: VOGRONOCS ANDRÁS
2020.09.24.


Vettem a fáradságot és szemezgettem a világ egyik legnagyobb tömeggyilkos szemfényvesztőjének aranyköpéseiből. Hitler propagandaminisztere, Joseph Goebbels nevéhez fűződik a mondás: „Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit, és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva.”

Íme néhány részlet Goebbels naplójából:

- A minisztérium nyers szerkezeti terve kész. Öt nagy osztályból áll majd, amelyek átfogják a rádiót, a sajtót, a filmet, a propagandát és a színházat. (1933. március 8.)

- Mesés plakátok készültek. Főleg sikereink adatait ábrázolják. Én magam is sok szöveget írok. (1936. március 10.)

- Azt tanácsolom a Führernek, hogy a lehető legrövidebb időn belül szüntesse meg a bírói függetlenséget. (1937. szeptember 10.)

- Aki valamire alkalmas, annak német vér folyik az ereiben. (1938. augusztus 22.)

- A politikai viccet kiirtjuk. (1939. február 3.)

- Keményen megdorgálom a Deutsche Allgemeine Zeitungot. Ha nem javul meg, lecserélem a szerkesztőséget. (1940. szeptember 19.)

- Az újságírók majdnem mindig galád férgek. Alig lehet valamit bizalmasan közölni velük. (1940. december 12.)

- Annyi van már a rovásunkon, hogy győznünk kell, különben egész népünket, elsősorban bennünket, és mindazt, ami számunkra kedves, eltörlik a föld színéről. (1941. június 16.)

Ezek után mondja nekem azt valaki, hogy nincs párhuzam vagy döbbenetes hasonlóság. Mint amikor valaki megtalálja az alteregóját. Ezek megtalálták.

Ezek egytől egyig már véghezvitték, vagy ezután tervezik véghezvinni a fent leírt agymenéseket. Az egészben az a legdermesztőbb, hogy anno ezt szemrebbenés nélkül meg is csinálták. Mondjuk most is jó úton halad a miniszterelnök, mert 10/9-es átlaggal már itt is ez a helyzet mint akkor a náci Németországban volt. A kérdés az, hogy melyik nemzetiszocialista… ööö… bocsánat nemzeti keresztény agyából pattantak ki a fenti szöveghez megszólalásig hasonlító propaganda szlogenek? Árpi? Viktor? Tóni? Vagy együtt? Vagy a Laci, aki ha tehetné, már ütné a falba a szöget a kötélnek? Végül is a németet behelyettesítjük magyarra, és 1940 Németországából 2020 Magyarországán találjuk magunkat.

Ez azért jutott eszembe, mert Orbán írt a minap egy, a Mein Kampf hangvételéhez igen hasonló hangvételű esszét a Magyar Nemzet nevű propaganda lapban. Íme néhány gondolat:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.