2020. szeptember 4., péntek

A V21 CSOPORT NYILATKOZATA A KORMÁNY JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEIRŐL

V21.HU
Szerző: V21 CSOPORT
2020.09.02.


Az elmúlt hónapok ismét megmutatták, hogy a kormány a vírus miatti szükséghelyzettel visszaélve folytatta hatalma kiterjesztését, újabb kétes ügyekbe terelt költségvetési pénzeket, szűkítette a betegjogokat, a közalkalmazotti jogokat.

A koronavírus járvány második hullámának kormányzati kezelési módja a szakszerűtlen kormányzás újabb bizonyítéka. A határok előkészítetlen, az európai partnerekkel nem egyeztetett lezárása, az egy napig sem élő kormányrendelet körüli kapkodás, valamint a szeptember 1-jei tanévkezdés körüli kormányzati zűrzavar a hatóságok felkészületlenségét mutatja.

A lakosság járvány elleni védekezését gyengítik a politikai rögtönzések.A társadalom életét és a gazdaság működését zavarja a szakmai egyeztetések hiánya, a máshol bevált megoldások figyelmen kívül hagyása. A járványhelyzetben hazánknak szakértő államigazgatásra, a magyar és az európai jogrend talaján álló megfontolt kormányzatra, a társadalom valódi érdekeit szolgáló politikára van szüksége!

A tudományos, oktatási, kulturális intézményeknek is szükségük van önállóságra az értékalkotáshoz. Elítéljük az önkényes kormányzás és a politikai zsákmányszerzés gyakorlatát ezen a fontos és érzékeny területen. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hatalmi megszállása veszélyezteti nemzeti kultúránknak ezt a patinás nevelő intézetét. Szolidárisak vagyunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és támogatjuk törekvéseiket!

 

 

Budapest, 2020. szeptember 2.

 

 

Balázs Péter                                                           Bod Péter Ákos

társelnök                                                                   társelnök

 

továbbá Andor László, Bárándy Péter, Bozóki András, Érsek Ákos, Gábor Péter,
Göncz Kinga, Holoda Attila, Hegyesiné Orsós Éva, Jeszenszky Géza,
Mellár Tamás, Nagy Zoltán, Pusztai Erzsébet, Raskó György, Székely Tamás


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.