2020. szeptember 21., hétfő

CSALÁDI PÓTLÉK: SIESSENEK A TOVÁBBTANULÓK SZÜLEI AZ IGÉNYLÉSSEL! - CSAK KÉT HÓNAPOT LEHET VISSZAMENŐLEGESEN IGÉNYELNI

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.09.21.


Érettségi után nem jár családi pótlék, de a továbbtanulók beleszámítanak az eltartottak számába. Így magasabb összeg jár a testvérekre. Ezt a tanulói jogviszony igazolásával lehet igényelni, de csak 2 hónapra visszamenőleg. Aki szeptember végéig lép, júliustól kaphatja a több pénzt.


A családi pótlék összege 2009 óta változatlan, amit az éves átlagos inflációval számolva eddig 33 százalékkal kellett volna megemelni ahhoz, hogy 2020-ra megőrizze az értékét. De nem csak az értékvesztés jelent gondot a családoknak, hanem az is, hogy érettségi után már nem jár ez az összeg sem a továbbtanuló gyerek után. Az utolsó folyósítást júniusban kapják a szülők.

Ugyanakkor a felsőoktatási intézményben továbbtanuló gyermek beleszámít az eltartottak számába. Ez azt jelenti, hogy ha van kisebb testvér (vagy más kedvezményezett eltartott), aki után még jár családi pótlék, kérvényezheti a szülő, hogy vegyék figyelembe a számításkor az egyetemista vagy főiskolás diákot is. Ez azért fontos, mert így magasabb összegű családi pótlékot kaphatnak a testvérek után. A szakképzésben továbbtanulók után pedig annak a tanévnek a végéig jogosult a szülő a családi pótlékra, amelyik évben a gyermek betölti a 20. életévét. (Korábbi cikkünket részletes számításokkal itt találja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.