2020. október 6., kedd

MINDENKI VISSZAKAPJA AZT, AMIT MÁSOKKAL TETT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: VOGRONICS ANDRÁS
2020.10.06.


Jól van, hát van ez így. Van akinek a hasa, neki az agya megy. Mit lehet csinálni? Gyógyszert kell szedni, vagy diétázni kell. Nem tudom, agymenés esetén, mi a teendő, arról egy orvost kellene megkérdezni. A baj az, hogy azt hiszi, mindenki hülye. A saját hívei mondjuk kellőképpen le vannak szedálva, de a másik felét talán nem kellene ennyire alábecsülni. Aki nem ért a politikához, vagy nem érdekli, aki csak a bálványt látja Orbánban, annak az aranygaluska receptjéről is mesélhetne egész nap, akkor is képes elalélni attól, hogy milyen nagyszerű, bölcs vezetője van neki. Az a baj, hogy szerintem ebből van a több, mármint olyanból, aki elalél. Mert lövése sincs hozzá, honnan is lenne. Ami persze látszólag ellentmond annak, hogy ebben az országban általában mindenki ért mindenhez, ez már szinte természetes.

Két napja megint megnyilatkozott a nagy mesemondó, a Kossuth rádióban a mikrofonállványnak, és rázendített a szokásos kamuzásra, a változatosság kedvéért a vasárnap reggeli műsorban. Ez a mellébeszélés szerintem kicsit más volt, mint a megszokottak, és aki viszont ért egy kicsit a politikához, az észrevehette, hogy be van szarva a nagyember. Volt ebben a szónoklatban egy olyan vonal, ami szerintem azt vetíti előre, hogy itt baj van. Méghozzá nagy.

Megint a Soros, a Brüsszel, az ellenzék. De van egy új csapásirány is: mégpedig a kis szegény, szerencsétlen ország. Azt már eddig is tudtuk, hogy minket bántanak a csúnya nagyok, azt viszont kurvára nem értem én, a hülyének nézett kisember, hogy van az, hogy eddig mi voltunk az iskolapélda meg a vezérhajó, aztán jön egy vírus és hirtelen mi leszünk az áldozatok egy olyan csatában, ahol az eddigi kotta szerint nekünk kellene megmondani minden hülyének, hogy ilyenkor mi a teendő? Mert ugye ki akarnak minket éheztetni, pontosabban őt. Mondjuk ráráférne minden tekintetben, mert egyrészről akkora az arca, mint a bécsi kapu, másrészről meg bőven mázsa felett van testsúlyilag. Nem mintha aggódnék az egészségéért, de a kinézetéért igen. Mégiscsak engem is képvisel. Ráadásul amikor őt bírálják, akkor általában velünk takarózik, és nagyon meg tud sértődni, helyettünk is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.