2020. október 12., hétfő

ORBÁN MÁR NEM ÉRZI AZ ÍZEKET – INTERJÚ NAGY BANDÓ ANDRÁSSAL

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: TORKOS MATILD
2020.10.12.


Elszomorító, hogy lassan tényleg nem marad olyan területe a magyar kultúrának, amibe a hatalom nem tenyerel, nem tipor bele – ezt mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Bandó András. A leginkább humoristaként ismert író szavai szerint Orbán egy olyan séfhez hasonlítható, aki mindent a saját szája íze szerint akar süt ni és (ki)főzni, és eközben nem veszik észre, hogy covidos, és nem érzékeli az ízeket és az illatokat.
(…)
Egy esetleges kormányváltás kapcsán úgy felidézte egy két évvel ezelőtt írt publicisztikáját, miszerint egyetlen ellenzéki szövetség képes csak változást hozni. – Hadihajó ellen esélytelenek a halászbárkák és ladikok. Ennyi csónakocskára külön-külön nem tud ráállni egy hiteles kapitány – mondta, majd azt is hozzátette, hogy egy választási győzelem után ráérnek majd más-más ablakból való gittet rágni. Ehhez – mint közölte – kell egy hiteles Mózes.
(…)
Az író az Orbán-kormány intézkedései kapcsán azt dicsérte, hogy nem hordják ki külföldi cégek a nemzeti vagyont, és hazai cégek kapnak lehetőséget. Ám szerinte rögtön itt a fonákja: „Mészáros és társai név alatt Orbán és családfája”. – Kérdem: el tudja bárki is képzelni, hogy ez a gagyogó szaki milliárdos üzleteket visz, és érti is, hogy melyiket miért? Tíz gáz- és vízszerelőt ismerek, akik jobb képességűek nála, oszt mégse ők gazdagodtak meg – mondta. Szerinte ez van, „mondja a teszetosza ellenzék, és így jó, mondja a birka Orbán-rajongó”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.