2020. november 17., kedd

PÁNIK: NEM BÍZNAK A KORMÁNYBAN, A FORINTBAN, ELKEZDTÉK FELVÁSÁROLNI A VALUTÁT AZ EMBEREK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KÁRMÁN IRÉN
2020.11.17.


Míg a pandémia első hullámában az emberek szolidaritási akciókat indítottak, addig most mindenki magával törődik, magát és családját próbálja menteni, mert azt látja, érzékeli, hogy a kormánytól nem kap segítséget. Mindenki egyéni menekülési útvonalakat keres, az egyik ilyen lehet az értékálló valuta. Az emberek megrohamozták a pénzváltókat, a napokban sok helyen kifogyott az euró és a dollár is.


Múlt hét péntek délután 15 órakor már nem volt sem euró, sem dollár az egyik forgalmas fővárosi valutaváltóban. Ilyen jelenséggel ebben a pénzváltóban még nem találkozott az, akinek készpénzes valutára volt szüksége, mert a váltó forgalmas helyen van és mindig jól ellátták, még egzotikusabb pénznemekkel is.

– Elfogyott – mondta az üveg mögül mikrofonon kommunikáló pénztáros. Majd közölte, hogy már délelőtt 11 órakor nem volt a páncélszekrényében sem euró, sem dollár. Arra a kérdésre, hogy kis címletű vásárlások is történtek-e vagy csak a nagyobb, megtakarított összegeket akarják az emberek befektetni az átmeneti forint erősödés miatt, azt a választ kaptam, hogy 30-40 euróért is jöttek emberek. Egy másik valutaváltóban, a Correct Change Szent István körúti váltójában is érdeklődtünk, van-e még euró péntek délután. A válasz beszédes volt: – Tessék sietni!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.