2020. december 10., csütörtök

JANUÁRBAN SOK KÁRTYÁST ÉRHET MEGLEPETÉS - AKÁR TÖMEGÉVEL IS LEHETNEK VISSZAUTASÍTOTT TRANZAKCIÓK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2020.12.10.


Már eddig is meglehetősen nagyot változott az online bankkártyás fizetés, de az ilyet használóknak érdemes tájékozódni bankjuknál, jövőre ugyanis további módosítás léphet életbe. Akad pénzintézet, ahol jelentős hátrányba kerül ezen a téren, akinek nincs okostelefonja.


Már októberben sorra indították tájékoztatási kampányaikat a bankok arról, hogy megváltozik az online kártyás fizetés. Uniós előírásra ugyanis végső határidőként 2021. január elsejétől elvárás az úgynevezett erős ügyfél-hitelesítés. Ennek következménye lehet, hogy a neten kártyával azok fizethetnek könnyedébben, akik mobilbankot is használnak.

Nem minden pénzintézetnél azonosak az eljárások, és az is változó, hogy szilveszter után jön-e még egy módosítási menet. Akik már azt hiszik, mindenen túl vannak, alighanem tévednek. Több bank ugyanis igazán rigorózusan 2021. január 1-jétől veszi komolyan az új előírásokat (akkortól kezdve amúgy nincs is más választásuk). Ezen a téren is akad kivétel, az OTP már jó ideje elkészült (ügyfeleik teendőiről részleteket itt olvashat), az Unicreditnél pedig tegnap élesítették az új rendszert. A többiek sem feltétlenül várják órára meg az új évet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.