2020. december 21., hétfő

SZOMBATHY PÁL: MEGJELENT KÉT VERŐEMBER AZ IRODA ELŐTT, A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT MÁSIK KETTŐ AZ UDVARON, PEDIG AKKOR MÉG NEM IS TUDTUK, MIRE JÓ AZ ERESZCSATORNA

24.HU
Szerző: NAGY JÓZSEF
2020.12.21.


„Képzeljünk csak el egy állatkertet” Alsó-Üzbegisztánban. Zebrástul. Nagyinterjú az Index volt főszerkesztőjével.


A sajtóban zajló fideszes térnyerés mérföldköve az Index elfoglalása. E folyamat szimbolikus alakja lett azzal, hogy amikor júliusban az Index.hu Zrt. elnöke, Bodolai László kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt, és ennek nyomán felmondott a munkatársak zöme, ön elvállalta a főszerkesztői megbízatást, sőt valamivel korábban a cég vezérigazgatói posztját is. Miért?

Mert hittem, hogy csinálhatunk egy jó lapot.

Nyilatkozta, hogy sokat gondolkodott a döntés előtt.

Valóban.

Önben is felvetődött, hogy tán nem ízléses vállalni a főszerkesztőséget ott, ahol még gőzölögnek a hullák?

Mármint az egy új munkahelyre távozó öngyilkosok hullái?

Dull Szabolcs nem öngyilkos lett, őt Bodolai „lőtte le”.

Amire alapos oka volt Bodolainak.

Vagy legalábbis indoka, konkrétan az, hogy miután egy igazgatósági ülésen szóba került, hogy külsősökhöz szerveznének ki néhány rovatot a főszerkesztő alól, Dull, a szerkesztőség autonómiáját féltve a „Független” állásból a „Veszélyben” pozícióba tekerte az Index szabadságmérőjét. A szerkesztőség tagjai pedig azért lettek „öngyilkosok”, mert akaratuk ellenére kirúgták főszerkesztőt.

Dull Szabolcs azzal követte el a piaci pozíciót is veszélyeztető súlyos függelemsértést, hogy a belső szakmai-üzleti vitát a nyilvánosság elé tárta. A távozása után Sztankóczy András vezérigazgató-helyettessel az oldalamon közöltem a szerkesztőséggel, hogy mindenkivel együtt szeretnénk dolgozni.

Mi nem akartunk halálfélelemből elkövetett tömeges öngyilkosságokat.


Nagyon nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.