2021. január 10., vasárnap

AKI NEM REGISZTRÁL A KORMÁNYNÁL, AZ NEM KAPHAT OLTÁST

444.HU
Szerző: MAGYARI PÉTER
2021.01.09.


Amióta csak lehetséges a kormány oldalán regisztrálni koronavírus elleni védőoltásra, azóta próbálja az ország megérteni, hogy aki nem regisztrál, az kaphat-e oltást. Eddig úgy tűnt, hogy kaphat, de most kaptunk egy hivatalos levelet, ami alapján mégsem.


Kitartóan faggattuk a regisztráció értelméről az operatív törzset december elején, de ahogy akkoriban írtuk, mesterien kerülgették az egyértelmű választ. Később olyasmi derült ki, hogy a regisztráció valamiféle előnyt jelent majd, bár hogy milyen előnyt, azt nem sikerült tisztázni.

Aztán úgy tűnt, hogy Rogán Antal tiszta vizet önt a pohárba, hiszen egy tévéműsorban kimondta, hogy aki nem regisztrál, az „hátrébb kerül a sorban”. A regisztrációt a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezi, ők szerepelnek a Vakcinainfó nevű oldal impresszumában, tehát valószínűsíthető volt, hogy Rogán tudta, hogy mire jó a regisztráció. Logikusnak tűnt, hogy ha valaki „hátrébb kerül a sorban”, az kaphat vakcinát, csak később, mint az, aki regisztrált.

December 16-án a járvány elleni védekezés sikereiről tartott sajtótájékoztatót a két kormánypárt frakcióvezetője, és a KDNP képviselőcsoportja nevében Simicskó István ott kijelentette, hogy „nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”.

Ez már egyértelmű válasznak tűnt, ami megnyugtatott sok olyan embert, aki adatvédelmi aggályok miatt nem akart regisztrálni, hiszen mint korábban megírtuk, egy Fidesz-közeli cégen futnak át az adatok. Ugyanez a cég üzemelteti a választási rendszer szoftverét is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.