2021. január 3., vasárnap

ORBÁN: A KÖVETKEZŐ TÍZ ÉV MÉG JOBB LEHET, MINT AZ ELŐZŐ TÍZ VOLT

TELEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS
2021.01.03.


Orbán Viktor szerint „ideális esetben” az emberek eldönthetik majd, hogy kínai vakcinával vagy nyugati vakcinával oltatják be magukat. Az orosz oltás a miniszterelnök szerint jó, de nincs elegendő gyártási kapacitás Oroszországban.

A miniszterelnök azt mondta, hogy nem elégedett a vakcina beszerzésének tempójával. Vannak olyan gyártók, amelyeknek a termékei előbb elérhetőek voltak az EU-n kívüli országokban (Kanadában, Nagy-Britanniában, Izraelben), mint az unióban, a kormány azonban nézi a keleti gyógyszereket, vakcinákat, orvosságokat is. „De miután az uniós sem szabad olyasmiért felelőssé tenni, ami nem igazságos, méltányos, ezért nem róhatjuk fel Brüsszelnek azt, hogy a gyártók nem tudják pontosan megmondani a szállítási időpontokat és mennyiségeket” – jelentette ki Orbán, aki szerint Brüsszel is ki van szolgáltatva a nagy gyógyszeripari cégeknek.

A kormányfő szerint arra is van már terv, hogyan zajlana a tömeges oltás: nemcsak az egészségügyi intézményekben fognak oltani, hanem a szavazókörökben is berendeznek majd oltási pontokat, vagyis oda kell majd menniük az embereknek a vakcináért, ahol szavazni szoktak.

Arra a kérdésre, hogy egyes vélemények szerint a lakosság 40-50 százalékát be kellene oltani márciusra, hogy elkerüljük a vírus harmadik hullámát, a kormányfő azt mondta: csínján kell bánni a feltételes módokkal és nyaklót kell dobni a saját fantáziánkra is. Jó gondolkodni azon, milyen ütem lenne a legoptimálisabb az emberéletek és a gazdaság megmentése szempontjából, „de én nem engedek ennek a csábításnak”, mert az a kérdés, hogy itt van-e a vakcina vagy sem. „Persze, a legjobb lenne, ha holnap reggel mindenkit beoltanánk” – mondta...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.