2021. január 21., csütörtök

PALOTÁJÁNAK LELEPLEZÉSE HATALMAS ÜTÉS LEHET PUTYINNAK

24.HU
Szerző: VASKOR MÁTÉ
2021.01.20.



Vlagyimir Putyin hatalmát nem sok minden fenyegeti, ám ezek egyike biztosan Alekszej Navalnij. Az orosz ellenzéki vezető által kiszivárogtatott felvételek szerint az elnöké a világ legdrágább palotája. Ezek a képek rettenetes politikai károkat okozhatnak az orosz elnöknek
.

Alaposan felpörögtek az események az egyébként sem unalmas életet élő Alekszej Navalnij körül az elmúlt hónapokban. A legjelentősebb orosz ellenzéki politikus alig néhány hónapja még élet-halál közt volt, miután egy Tomszkból Moszkvába tartó járaton megmérgezték. Pár nappal később Németországba szállították, ahol mesterséges kómában kezelték, de az orvosoknak köszönhetően sikeres volt a rehabilitációja, és magához tért.

Navalnij és csapata az orosz kormányt vádolja a merényletkísérlettel, de a Kreml szerint semmi közük az egészhez. Mint Vlagyimir Putyin fogalmazott:

"Ha Oroszország meg akarta volna ölni az ellenzék vezetőjét, akkor be is fejezte volna a munkát."

Az aktivista-politikust még az átélt borzalmak sem akadályozták meg abban, hogy folytassa, amit elkezdett. A Kremlnek már régóta szúrja a szemét, ezt bizonyítja, hogy hazaérkezése után azonnal őrizetbe vették és 30 napra letartóztatták.

Amikor már úgy tűnt, hogy Moszkva így vagy úgy, de végleg elhallgattatja az ellenzéki vezetőt, Navalnij egy váratlan fordulattal a börtönben ülve tört borsot Putyin orra alá.

A 44 éves Navalnij egy YouTube-ra feltöltött kétórás videóban rántotta le a leplet az elnök állítólagos palotájáról a Fekete-tenger partjánál. A Kreml ugyan azonnal tagadta a felvételek valóságtartalmát, és nehezen is lehet rábizonyítani Putyinra a birtokot és berendezését, ám az ügy következményei valójában attól függnek, hogy kinek hisznek az emberek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.