2021. február 16., kedd

ELJÁRÁS INDULHAT A TESLA VEZÉRE ELLEN ÁRFOLYAM-MANIPULÁCIÓ MIATT - A SZABÁLYOZÁS BE IS DÖNTHETI A BITCOINT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.02.16.


Többen eljárást sürgetnek Elon Musk ellen, mert manipulálhatta a bitcoin árfolyamát, amikor a Tesla bevásárolt. A nagyok beszállása a bitcoin üzletbe felverheti az árfolyamot, hosszabb távon viszont összeomlással is fenyegethet a társaságok tartalékolási szabályainak szigorítása.

Sajtóhírek szerint könnyen lehet, hogy az USA Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálatot indít a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk ellen, miután cége 1,5 milliárd értékű bitcoint vásártolt januárban. A tőzsdén jegyzett társaság a szabályoknak formálisan megfelelve február elején jelentette be a nagy értékű vételt.

A gyanúra a Tesla és a Spacex vezérének nem sokkal korábbi tweetjei adnak okot. A milliárdos vállalkozó – írta a bitcoin.com -, akinek mintegy 43,8 millió követője van – január 29-én változtatta meg Tweetter profilját, amikor a bitcoin ára 32212 dollár körül mozgott. Közvetlenül ezután a digitális valuta árfolyama több mint 17 százalékkal 37803 dollárra emelkedett. Az SEC-nek tett februári bejelentés megjelenése után pedig további 15 százalékkal nőtt, és 44899 dolláron újabb történelmi rekordot állított be (azóta megközelítette az 50 ezer dollárt is).

Akkor a Tesla azt is közölte, hogy a jobb diverzifikáció érdekében változtatott befektetési politikáján, hogy maximálhassa készpénze hozamát. Hozzátették azt is, hogy a Tesla tervezi a bitcoin elfogadását a termékeiért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.