2021. február 19., péntek

INGYENES LAPOT INDÍT A KESMA VIDÉKEN, KÓSA LAJOS SVÁJCBAN TALÁLKOZGATOTT A CSENGERI ÖRÖKÖSNŐVEL - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ / MUTYIMONDÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.02.19.


Telex: Kanyargós út vezetett Rogán Barbara földvásárlási tervének elkaszálásáig


Tíz nap hallgatás után különös fordulat zárta le a Rogán Barbara tervezett földvásárlásából kinőtt ügyet: a kabinetminiszter a kormányközeli sajtóban a szerződés jóváhagyását elutasító határozattal igyekezett cáfolni azt, hogy bárki is akart volna földeket venni, és bőszen hazugozta az esetet megszellőztető sajtót. A lap úgy értesült, hogy az eset a miniszterelnök szintjén is nemtetszést váltott ki, a Karmelitában szorgalmazták a folyamat leállítását.

Magyar Narancs: Ingyenes lapokkal veszi be Mediaworks a Fidesz által elbukott városokat


A lap értesülése szerint heteken belül országosan több százezer példányban fognak eljutni a postaládákba a Mediaworks Zrt. hetilapjai azokban a nagyvárosokban (Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsett, Dunaújvárosban, Nagykanizsán), ahol Fidesz veszített a 2019-es önkormányzati választáson. A “City” nevű lapcsalád indítása arra utal, a kormánypárt a 2022-es országgyűlési választások előtt egy évvel nem tartja elégségesnek, hogy a propaganda csak a Mediaworks megyei fizetős lapjaiban jelenjen meg.

24.hu: Sörfőzdére kapott pénzt a kormánytól az agyontámogatott topolyai futballklub tulajdonosának cége



A vajdasági egyesület bő 8 milliárd forinthoz jutott már hozzá, de Zsemberi János telekommunikációs cége most a sörfőzésbe is beszáll. Szerdán hozta nyilvánosságra a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy nyolc vállalat 25 milliárd forint értékben ruház be külföldön, ehhez pedig 13 milliárd forintnyi állami támogatást kapnak. A Sat-Trakt Kft. Szabadkán fog sörfőzdét építeni.

Hvg.hu: Jelenetek egy vallomásból: Svájci bankokba is elment Kósa Lajos az “örökösnővel”


Négyszer is találkozott Svájcban Kósa Lajos azzal a csengeri örökösnővel, akiről azt hitte, hogy mesés örökség birtokosa. Egy alkalommal Zürichben két bankban és egy ügyvédnél is jártak közösen, hogy a fideszes politikus rendelkezhessen a nő állítólagos svájci bankszámlája felett.

G7: A fideszes települések közel 500-szor több turisztikai támogatást kaptak, mint az ellenzékiek

Az MTÜ támogatási listája alapján 2020-ban a megítélt támogatások jelentős része, mintegy 38 milliárd forint került közvetlenül önkormányzatokhoz. A megítélt támogatások döntő többsége olyan településekre került, ahol kormánypárti polgármester választottak 2019-ben. A legtöbb pénzt, 6,3 milliárd forintot Balatonfüred kapta – új kulturális negyed kialakítására, kemping- és strandfejlesztésre -, Debrecen több mint ötmilliárd forintot kapott – többek között fürdőre és babamúzeumra -, Esztergom pedig ötmilliárdot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.