2021. február 23., kedd

MAJDNEM MEGLETT AZ ELSŐ HELY

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2021.02.23.


Végre – pontosabban ismét – leköröztünk majdnem mindenkit. Dobogós helyet ért el Magyarország, bár még csak másodikok lettünk, Lengyelország még előttünk van. De szorgos népünk győzni fog, már csak egy kis erőfeszítés, és felállhatunk a legmagasabbra. Büszkén, mert nekünk jár az első helyezés.

Az már tényleg csak részletkérdés, hogy a fogyasztói árak emelkedésében törünk a csúcsra. Azt már tudjuk egy ideje, hogy a csökkenés tulajdonképpen negatív emelkedés, tehát tényleg egy szavunk nem lehet. Az egész Európai Unióban 1,2 százalékos volt a fogyasztói árak emelkedése, de mi az átlag fölött, 2,9 százalékot teljesítettünk. Biztos vagyok abban, hogy az élelmiszer-áremelkedés még ennél is magasabb értéket mutat.

Ez – sok egyéb mellett – azért is nagyon jó, mert a minimálbér Magyarországon a második legalacsonyabb. Tehát ott is dobogón vagyunk – ha alulról nézzük, de mi többnyire mindent onnan szoktunk nézni -, és ebben még nincs is benne az, hogy sokan még a minimálbért sem keresik meg, mert részmunkaidőben foglalkoztatják őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.