2021. február 16., kedd

MÁSOK SZERSZÁMÁVAL VERI A CSALÁNT A KORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.02.16.


Nagyvonalú a kormány, amikor mások pénzének költéséről van szó. Mások rovására örömmel segíti a bajba jutottakat, a saját zsebébe azonban nem szívesen nyúl. Miközben Parragh László javaslatára felére csökkentették a helyi iparűzési adó mértékét, és ezzel egy sor önkormányzat működését tették kilátástalanná, a kabinet megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy adót emeljenek. Az államra nem vonatkozik a tilalom, emelhet vígan, és meg is teszi.


Az állampolgár látszólag jól jár, hiszen ki az a bolond, aki ne szeretne kevesebb adót fizetni. Az egyszerű gondolkodásúak örülnek is ennek: lám, ennek a jóságos kormánynak még erre is kiterjed a figyelme, vigyáz arra, hogy a kapzsi önkormányzatok ne szedjenek be tőlünk tőbb pénzt, mint eddig.

A nagyszerű kormány óvó gondoskodása azonban csak a mások pénzére terjed ki. Ami a saját bevételeit illeti, már jóval kevésbé polgárbarát. Az autópályadíjak például emelkedtek az idén, amit azzal indokoltak, hogy ezek az összegek már évek óta nem nőttek. Megtilthatta volna a kormány, hogy az éves autópálya díjakat a pandémia idején 42 980 forintról 44 600-ra emeljék, ezzel is segítve azokat a vállalkozókat, akik autóval járnak dolgozni, és munkába menet több megyét is érintenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.