2021. február 9., kedd

MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB FELÚJÍTÁSI PROGRAMJÁBA KEZD A HUNGUEST

VILÁGGAZDASÁG
Szerző: SÁNDOR TÜNDE
2021.02.08.


Modern arculatot kap a Hunguest Hotels Zrt., miközben épületállományát korszerűsíti, és már tervez létszámbővítést is a megújuló szállodákba. A társaság tavaly kinevezett vezérigazgatója, Détári-Szabó Ádám a Világgazdaságnak nyilatkozott először újrapozicionálásról és pályázati pénzekről is.

Minden idők legnagyobb turisztikai kormányzati fejlesztési programjából 17,7 mil­liárd forint felújítási támogatást nyert tizennégy szállodájára a Hunguest Hotels. Ennyire lepusztult az ingatlanállományuk?

A hazai szállodatörténet legnagyobb felújítási programjába kezdtünk a cégnél. Olyan szükséges beruházásokat is elvégzünk, amelyekre már nagyon megérett az idő. Az ingatlanállományunk nem homogén, különböző állapotúak az épületek, van köztük 2019-ben átadott modern hotel, de olyanok is, amelyek évtizedek óta nem voltak korszerűsítve. A legnagyobb összeget nyerte a Hunguest, igen, hiszen mi vagyunk a legnagyobb vidéki szállodalánc, a projektenkénti pályázati támogatásunk viszont nem kiugró, szállodánként 1,26 milliárd forintos átlag jön ki, a fajlagos költség nem nálunk a legnagyobb.

A pályázati keretből összesen 35 projekt kapott támogatást, a mi 14 szállodánk a teljes összeg mindössze egyötödét hozta el.

Régiónként eltérő, 25–50 százalékos volt a támogatási intenzitás, Kelet-Magyarországon több, Nyugat-Magyarországon kevesebb. Társaságunk önerőként csaknem 30 milliárd forintot biztosít, vagyis majdnem két forintot minden egyes forint támogatás mellé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.