2021. március 11., csütörtök

AZ EGÉSZ RENDSZERT MEG KELLETT ÁLLÍTANI II

MAGYAR HANG
Szerző: TOMPOS ÁDÁM
2021.03.11.


Szerdai napindító publicisztikám ott maradt abba, hogy bizony nemcsak a tizenegy évnyi mániákus központosítás és lojalitásalapúvá tett állam tehet arról, hogy a hétvégén ilyen oltáskáosz jött létre. Ehhez kellettek azok a honfitársaink is, akik a lemondott regisztrációjuk ellenére amolyan próba-szerencse alapon kerekedtek fel, és persze ne feledkezzünk meg az értesítést és a krónikus betegségeket bekamuzókról sem.

A kettő között azonban meg kell húzni egy határvonalat. Az egyik oldalán a józan paraszti ész van, a másikon pedig az okosba’, pultalatti sufnizás. A határvonalhoz pedig eljuthatunk akár moralizálva is. Mi a fontosabb? A szabálykövetés vagy az életösztön? Ha egyszer a sajtóból tudjuk, hogy az oltóponton ott az orvos, az egészségügyi szakdolgozó, a fecskendőbe felszívott vakcina, akkor miért hagynánk ott? „Ha én nem megyek el érte, beadatja magának más!” – mondhatnák.

Itt aztán máris oda a morál, itt már politizálunk. Ez a fajta amoralitás ugyanis olyan régóta kötőanyaga a közéletünknek, hogy nem egyszerűen választást lehet nyerni az effajta kiüresedett cinizmussal, hanem kurzusokat lehet alapozni rá...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.