2021. március 11., csütörtök

DEMETER ELVTÁRS 23 MILLIÁRDÉRT HANGOLJA ÚJRA A MAGYAR POPKULTÚRÁT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.03.11.


Demeter Szilárdnak megint tervei vannak. A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, aki tavaly Soros Györgyöt liberális Führernek nevezte, és a rá jellemző finom megközelítésben azt állította, hogy a zsidó származású magyar-amerikai milliárdos számára Európa egy gázkamra, most a popkultúra megújításán munkálkodik. Nem kevés pénzből hajtaná végre ezt a mestertervet: 
23 milliárd forintot kap a feladatra.

Demeter Szilárd nem ma kezdte a gondolkodást a magyar popkultúra megújításáról. Tavaly decemberben interjút adott a Kontra.hu-nak, s akkor arról beszélt, hogy „a mi kultúránk attól erős, mert sokszínű. Helye van benne mindenkinek, aki értéket teremt, vagy hordoz.. a baj inkább az lehet, hogy ő nem kér engedélyt a balliberálisoktól a döntéseihez és cselekedeteihez, sőt, folyamatosan megkérdőjelezi a több évtizedes véleménymonopóliumukat, és azt, hogy ők mondják meg, mi a teljesítmény".

Azóta eltelt negyedév, és kiderült, hogy Demeter nem ült tétlenül a babérjain. Sőt, azt kell mondanunk, hogy az akkor elvetett mag most szárba szökkent. „Egy olyan ügynökség akarnak létrehozni, amely egységbe szervezi a Kárpát-medencei magyar kulturális teret” – mondta Demeter Szilárd, a Mandinernek adott interjúban. „Emellett egy könnyűzenei központot is felállítanak, amelyre 23 milliárd forintos támogatásból hangolhatja újra a magyar popkultúrát.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.