2021. március 11., csütörtök

HALOTT VÁLLALKOZÁSOK FÖLÖTT KÖRÖZ A KESELYŰKORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.03.11.


Miközben az ország a koronavírus fogságában elkeseredetten, hol reménykedve, hol meg reménytelenül küzd a szabadulásáért, naponta százak halnak meg, és ezrek válnak fertőzötté, a kormány bőkezűen gondoskodik a hozzá közelállók anyagi jólétéről. Március 4-én ugyanis nemcsak a pandémia miatti szigorításokat jelentették be, de egy nagydobra nem vert közleményből az is kiderült, hogy egy állami pályázaton győzteseként a jövőben 90 cég működhet a felszámolási piacon. Köztük 54 olyan, amelyek korábban még nem foglalkoztak hasonló tevékenységgel.


Évente mintegy 5 milliárdos piacról van szó, ennyit lehet keresni a válság, vagy más okok miatt tönkrement cégek felszámolásából. Mások nyomorából és tragédiájából, ha úgy tetszik. Mert, bár a kormány emlékezetes ígérte szerint, senkit nem hagynak az út szélén, a valóságban csak igen keveseknek jutott számottevő támogatás. Cégek ezrei mentek tönkre a kormányzat érdemi segítségének elmaradása miatt. Ebben a helyzetben egyedül a felszámoló cégek járnak jól, mert olcsón jutnak hozzá mások megmaradt, normális körülmények között sokat érő vagyontárgyaihoz.

A Direkt36 portál számításai szerint az újonnan felszámolói jogosultságot kapott 54 cég mintegy a felének van valamilyen köze a Fideszhez. Vagy pártpolitikus egykori vagy mai érdekeltségéről van szó, míg más esetekben a párt holdudvarához tartozó barátok és ismerősök nyerték el az állam bizalmát, hogy az elhunyt, de még temetetlen vállalkozások vagyonát jó pénzért áruba bocsássák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.