2021. március 11., csütörtök

HATÁROZOTT MA A KLUBRÁDIÓ SORSÁRÓL A MÉDIATANÁCS

MEDIA1.HU
Szerző: SZALAY DÁNIEL
2021.03.10.


Egyelőre azonban titokban tartaná a grémium, mi lett a döntés a szokásostól eltérő időpontban megtartott Médiatanács-ülésen az FM 92,9 MHz rádiós pályázat ügyében, sőt maga a pályázó sem kapott értesítést a döntésről, és a Media1 is hiába érdeklődött erről a hatóságnál hivatalosan. Eközben az NMHH kénytelen volt elismerni a Media1-nek, hogy ma „technikai okokból” figyelmen kívül hagyott egy, a saját működésére vonatkozó szabályt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a szokásos keddi ülésezési időponttól eltérően ezúttal ma, szerdán, 11 órán tartotta heti ülését, ahol több más napirend mellett foglalkozott a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós pályázat ügyével. Ez az a frekvencia, amit a Klubrádió használt idén február 14-ig, azóta pedig kihasználatlanul áll.

A Médiatanács megsértette a saját szabályait

Bár az NMHH Médiatanács ügyrendjének 4.2 pontja szerint a Médiatanács üléseit megelőzően közzé kell tenni az előzetesen várható napirendi pontokat, végül a napirend közzétételére csak a Media1 ennek hiányát megreklamáló levelét követően, 45 perccel a mai ülés kezdete után, késve került sor. Ezt dokumentáltuk is.

A Media1 meg is kérdezte az NMHH-tól, mi az oka annak, hogy saját működését szabályozó ügyrendjét sem tartja be, és nem tette közzé a napirendet az ülést megelőzően, mire az NMHH azt felelte, hogy 

„technikai okokból”, és úgymond „kivételesen”

alakult ez így...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.