2021. március 8., hétfő

ÍGY OLTOTTAK HÉTVÉGÉN A FRANCIÁK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Francis
2021.03.08.


Miközben Magyarországon kissé kaotikusan zajlott a hétvégén az oltás, a franciaországi Nizzában ugyanezen idő (na jó, két és fél nap) alatt 12 ezer lakos kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. A nizzai Francis egyik azoknak, akik a kampány keretében szombaton megkapták az első adag vakcinát. (A képekért külön köszönet.)


„Franciaország délkeleti csücskén a múlt hétvégén és ezen a hétvégén is teljes kijárási tilalmat

rendeltek el, mert a helyzet drámai. Emelkedik a koronavírusban megbetegedettek száma, a kórházak intenzív osztályai beteltek.

Ugyanakkor Nizza polgármestere, Christian Estrosi elérte: a francia kormány a tervezettnél több vakcinát juttasson ide, hogy felpörgessék az oltási kampányt.

Ezen a hétvégén 12 ezer franciát oltanak be: 4 ezret Pfizerrel és 8 ezret AstraZenecával. Előbbit a 75 évnél idősebbek kapják, utóbbit az 50 és 75 év közöttiek.

Nizza város honlapján még tavaly decemberben jelent meg, hogy lehet jelentkezni a védőoltásra, így én azonnal regisztráltam. Aztán nem történt semmi egészen idén január 5-ig, amikor is kaptam egy sms-t, miszerint ha az egészségügyben dolgozom, jelentkezhetem az első injekcióért.

De mivel nem vagyok egészségügyis, vártam tovább a soromra, egészen most csütörtökig.

Március 4-én este 9-kor kaptam egy újabb sms-t, hogy mivel az 50 és 75 év közötti sávban vagyok és feliratkoztam a védőoltásért, a francia legfőbb egészségügyi hatóság döntése értelmében jogosult vagyok az AstraZeneca vakcinára.

Megadták a linket, ahol az interneten keresztül lefoglaltam egy szombat délelőtti időpontot. A megerősítő sms még aznap, csütörtök 22 óra 59-kor megérkezett.

Másnap, péntek 15 óra 41-kor újabb sms-t kaptam, miszerint a hétvégi időpontok beteltek, és ha nem tudok menni a lefoglalt időpontban, akkor most mondjam le a megadott telefonszámon, hogy be tudjanak hívni helyettem más valakit a várólistáról.

Mivel az elhatározásom szilárd volt, ezért a lefoglalt időpont előtt már fél órával a helyszínen voltam. A Palais des Expositions (Kiállítási Palota) udvarán tömeg és zene fogadott, két fúvós és egy harmonikás egyenruhás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.