2021. március 3., szerda

KETTŐS ARCVESZTÉST MEGELŐZŐ PROGRAM: A NÉPPÁRT ÉS ORBÁN IS A FIDESZ TÁVOZÁSÁBAN ÉRDEKELT

TELEX
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2021.03.03.


A magyar kormány hamarosan az uniós bíróságon támadja meg a jogállamisági rendeletet, amit az Európai Néppártban sokan, állítólag már a német tagok is nehezen tudnának megemészteni. Sokkal inkább ez, illetve a magyarországi események, mintsem az EPP frakciójának alapszabály-módosítása vezethet a szakításhoz.


Szerda délelőtt dönt az új eljárási szabályzata jóváhagyásáról az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportja. Az utolsó szövegváltozat még módosult a pénteki, nagy vitát kavaró verzióhoz képest, de azért nem fordítottak totálisan hátat az eredeti terveknek, azaz nem lazították fel teljesen a módosításokat, sőt bevezetnének egy csoportos tagfelfüggesztésre, azaz a tagsággal járó jogok felfüggesztésére vonatkozó, újabb eszközt is. Ám a frakció szóvivője szerint az is tévedés, hogy direkt a Fidesszel szemben hoznának új szabályokat.

Ettől függetlenül előfordulhat, hogy az új szabályok alapján a Fidesz minden EP-képviselőjének jogait felfüggesztik a Néppárt parlamenti frakciójában, sőt, az is, hogy még ezt megelőzően a magyar kormánypárt inkább elhagyja a frakciót, és később magát a Néppártot is...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.