2021. március 4., csütörtök

SÜNI ÉS BARÁTAI

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.03.04.


Miután az EPP elfogadta azt az alapszabály-módosítást, amely megkönnyíti a Fidesz kizárását, hogy mindezt megelőzze, a párt (Párt) kilépett a frakcióból. Nagyjából ezzel telt a tegnap, hallgattuk a nyüszítést, amit azonban megpróbáltak győzelemként előadni, mert a haza nem lehet ellenzékben. Az Origónál egyenesen akkora volt a boldogság, hogy a kilépést valami szebb, jobb kezdeteként jelentették be leszedált olvasóiknak. S bár már régebben is felfedezhető volt tapsikolós termelési beszámolóikban a Szabad Nép hangja, ezzel elértek oda egészen. Az Origo minket azonban nem érdekel, ez csak tünet korunk betegségén, ami a Fidesz maga.

Ránk nézvést ebből az egészből semmi sem fakad. Orbán – mint ahogyan eddig is – zavartalanul csal, lop, hazudik, ebbéli buzgalmát a Néppárt eddig sem akadályozta, ezután sem fogja. Annyi történt csupán, hogy a kedves vezető a helyére került, egyelőre a szemétdombra, de útja a pöcegödör felé nyílegyenes. Az a Salvini, aki azzal etette őt, hogy ketten együtt lesznek Európa urai, küldött neki egy puszit, és a helyére igyekszik a Néppártban, míg Orbán a szélsőjobbon keresgéli magát a pártjával együtt. Másfelé iránya nincs, a végéhez közelít az az egyedülálló életút, ami azzal dicsekedhet, hogy már két pártcsaládban – liberálisok, konzervatívok – telt ki a becsülete.

Viszont egészen elképesztő magyarázatokat hallottunk arról, ki mindenki hibás rajtuk kívül. Úgy nagyjából az egész világ, és mindez szót sem érdemelne, ha nem bizonyítaná újólag ennek a bandának a totális züllöttségét. S ha szóba kerül, akkor azért, hogy megőrződjön az utókor számára, a jelenben pedig felnyissa vak embertársaink szemét. Mielőtt azonban csemegéznénk a visítozásokból, figyeljük meg a Fidesz mint párt működését, ahol ezt a kilépést senkivel meg nem beszélték, még a tagság véleményét sem kérték ki, Orbán döntött, aztán úgy lett. És a tegnapi összes megszólalónak eszébe sem jutott, hogy ő csak egy koszlott bábu a sátán színpadán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.